Xiaomi’nin Yeni Flört Uygulaması Duyuruldu: Heyy

Heyy uygulaması Çin'de kullanılmaya başladı. Xiaomi flört uygulamasının özellikleri neler olacak?

Heyy-Xiaomi

Xiaomi, Clubhouse atağından sonra kendi uygulamasını geliştirmeye başlamıştı. Clubhouse uygulamasında olduğu gibi sesli sohbet özelliği ile güncellenecek Mi Talk uygulamasını beklerken, bambaşka bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Bugün yapılan duyuruyla beraber Heyy ismi verilen yeni uygulama duyuruldu.

Bir flört uygulaması olarak tanıtılan yeni uygulama, şu an için Çin içerisinde kullanılabilir olacak. Sonraki aşamada ise Çin dışında da belki farklı bir isimle sunulması söz konusu olabilir. Peki, uygulamada amaç ne ve nasıl kullanılıyor?

Bunu da Okuyun: POCO X3 Pro Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Heyy Uygulaması Tam Olarak Nasıl Bir Uygulama?

Xiaomi flört uygulaması, ses odaklı bir tanışma uygulaması olarak da gösterilebilir. Kullanıcıları bir araya getiren uygulama, ilgi alanlarına göre sınıflandırma yapıyor ve kullanıcıların birbirleriyle tanışması sağlanıyor.

Kullanıcı onay sisteminin de olduğu uygulama, 6 farklı bölüm bulunuyor. Spor salonu, kör buluşmalar, oyunlar, radyo dinleme ve karaoke olmak üzere odalar bulunuyor ve burada kullanıcıların birbirleriyle tanışması sağlanıyor.

Bir nevi uygulama üzerinden aktivite yapılırken tanışma imkanı da elde edilmiş oluyor. Kullanıcıların birbirlerine sesli mesajlar göndermesini ve sesli sohbet etmesini sağlayacak olan Heyy, Çin’de kullanılabilir durumda.

Fakat başta da söylediğimiz gibi diğer bölgeler için durumun ne olacağı net değil. Belki Xiaomi akıllı telefonlarda gelen yerleşik uygulamalardan biri haline gelir belki de bölge sınırlaması hiç kaldırılmaz. Bu konuda kesin bir şey söylemek zor gibi gözüküyor.

Xiaomi flört uygulamasının ne kadar büyüyeceğini ise zaman gösterecek. Şu an Android ve iOS platformlar için destek verildiği belirtiliyor ama iş biraz da Çin dışına çıkıp çıkmamasıyla alakalı gibi gözüküyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.