Xiaomi’nin Türkiye’de Üreteceği İlk Telefon Redmi 9C Olacak!

Ülkemizde üretilecek ilk Xiaomi akıllı telefon Redmi 9C modeli olacak. İşte telefon için bildiklerimiz ve fiyat durumu.

Redmi 9C

Xiaomi, yakın zamanda ülkemizde seri üretime geçiyor. En son iki gün kadar önce markanın Salcomp ile yaptığı iş birliği sonucunda açılan tesisin görsellerini paylaşmıştık. Hatta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tesisi ziyaret etmiş ve ilk test üretimlerini yerinde izlemişti. İşte bu test üretimleri sonrasında ilk üretilecek akıllı telefonlarında Redmi 9C modeli olduğu ortaya çıktı.

İlk üretimi yapılacak serinin özellikleri de merak edilmeye başlandı. Daha önce bu seriye yer vermiştik ama gelin telefona bir kez daha bakalım. Ayrıca merak edilen sorulara da yanıt bulmaya çalışacağız.

Bunu da Okuyun: Redmi 9 Power Tanıtıldı – Fiyat Çok İyi

Redmi 9C Özellikleri ve Türkiye Üretim Durumu

Söz konusu akıllı telefonlar zaten uygun fiyatlı modeller olarak biliniyor. LCD bir ekran kullanan akıllı telefon, 6.53 inçlik ekran boyutuna sahip. 720 X 1600 piksel çözünürlük değerinde olan ekran, 269 PPi piksel yoğunluğunda ve damla çentik tasarımını benimsiyor.

Öyle ekran yenileme hızı falan da çok yüksek değil. 60 Hz standart değer. Zaten bu modelin de fiyat performans modeli olduğunu biliyoruz. Yani çok bir şey beklemiyoruz. İşlemci kısmında da aynı şey geçerli. İşlemci MediaTek Helio G35 serisi işlemci. 2.3 GHz 8 çekirdekli işlemciyi destekleyen 3 GB RAM var. Bunun yanında 64 GB depolama alanı da sabit olan özellikler arasında.

Telefonun kamera sistemi de öyle çok iddialı değil. Arka kısımda 13 MP değerinde bir ana kamera var ve bu kameraya 2 MP değerinde ikinci kamera eşlik ediyor. Üçüncü kamerada yine 2 MP değerinde. Telefonun ön kısmında ise 5 MP değerinde bir kamera karşımıza çıkıyor ki yine bu kamerada standartların üzerine çok fazla çıkan bir kamera değil.

Telefonun en güzel yanı MIUI 12 işletim sisteminin destekleniyor olması ve 5000 mAh değerinde dev bir batarya ile geliyor olması. Muhtemelen Redmi 9C birkaç güncellemeyi de alacak.

Peki telefonun fiyatı ne? Ülkemizde üretilecek akıllı telefon şu an 1800 TL ile 2000 TL arasında satılıyor. Fakat üretimden sonra telefonun fiyatında ciddi bir düşüş söz konusu olabilir. Bunu zaman gösterecek. Şu an ne kadar üretim yapılacağı konusunda da bilgimiz yok.

 

Exit mobile version