Xiaomi’nin Elektrikli Otomobili için Yeni İddialar Geldi

Xiaomi'nin elektrikli otomobili için yeni bazı iddialar geldi. Xiaomi gerçekten bir otomobil üretecek mi?

Xiaominin elektrikli otomobili 2

Xiaomi’nin elektrikli otomobili, geçen ay sızan bir belgede yer alan bilgilerle gündeme gelmişti. Söz konusu belgede markanın bir araba geliştirme planı olduğu ortaya çıkmıştı. Fakat bu konu hakkında hızlı bir yalanlama açıklaması da gelmişti.

İddiaların artmasının ardından firmanın CEO’su, böyle bir planları olmadığını, en azından şu an için böyle bir şey düşünmediklerini dile getirmişti. Şimdi ise elektrikli otomobil için yeni bilgiler sızdırıldı. Çalışmaların yapıldığı yalanlansa da aslında otomobile yoğunlaşıldığını görüyoruz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Mi Mix Modelinde Yeni Bir Lens Kullanabilir

Xiaomi’nin Elektrikli Otomobili için Ortak Çalışma Yapılacak

Konu hakkında yeni bilgiler Reuters tarafından geldi. Reuters, ulaştığı bilgilere göre Xiaomi’nin otomobil geliştirmek adına ortak bir çalışma yapacağını söyledi. Markanın ortak olarak çalışacağı firma ise Çinli SUV üreticisi Great Wall Motor olarak açıklandı.

İlk kez 2010 yılında ortaya çıkan ve bir anda Çin’in en büyük üreticilerinden biri haline gelen markanın, Xiaomi ile ortaklaşa yeni bir otomobil geliştireceği ve bunun da SUV sınıfı bir araç olacağı düşünülüyor.

İki marka arasında yapılacak olan anlaşma sonrasında, üretim için de mevcut fabrikanın kullanılacağı söyleniyor. Great Wall Motor fabrikasında üretime başlanacak ve ilk aracın da elektrikli olarak sunulması sağlanacak.

İki markanın ne zaman ortaklık açıklayacağı konusunda da bilgiler var. İddialara göre Xiaomi’nin Elektrikli Otomobili için ortaklık açıklaması önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak.

İlk araç için duyurunun yapılması ise daha fazla zaman alacak. İlk aracın duyurusunun da en erken 2023 yılında olacağı iddia ediliyor. Belki daha öncesinde Xiaomi tarafından bilgiler paylaşılır ve veriler ortaya çıkar ama şimdilik söylenen 2023 yılına kadar herhangi bir araç tanıtılmayacağı yönünde. Xiaomi CEO’su Lei Jun bu iddialar hakkında da bir açıklama yapacak mı bekliyoruz. Bu sefer kanıtlar sağlam.