Xiaomi Türkiye’de Üretime Resmen Başladı! İlk Model Resmiyet Kazandı

Xiaomi Türkiye'de resmi olarak üretimine başladı. Beklenen açılış gerçekleşti. Hangi akıllı telefonun üretileceği kesinleşti.

Xiaomi Türkiye

Xiaomi’nin Türkiye’de üretim yapacağı tesis için kurulumun yakın zamanda tamamlandığını duyurmuştuk. Tesis üretim konusunda da hazırdı ve ilk test üretimleri de yapılmıştı. Aslında faaliyet başlamıştı ama resmi olarak da bir açılış yapılmasını bekliyorduk. Bu açılış için de beklenen adım atıldı. Resmi olarak firmanın ülkemizdeki üretim tesisi için açılış yapıldı.

Salcomp iş birliği ile hazırlanan yeni üretim tesisinin açılışının yapılmasının ardından belli bir kapasiteyle beraber üretime de geçildiği duyuruldu. Açılış sonrasında da konuya ilişkin bazı ek bilgiler de verildi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite Tanıtıldı! Özellikleri Nasıl?

Xiaomi Türkiye Üretimlerini Arttıracak

Hem devlet yetkililerinin hem Xiaomi yetkililerinin hem de Salcomp yetkililerinin katıldığı açılış için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamaları yayınlandı. Böylece resmi olarak üretime de geçilmiş oldu. Türkiye’nin kendileri için önemli olduğunu belirten Xiaomi yetkilileri ise tesis hakkında resmileşmeyen bazı bilgileri verdi.

Buna göre tesisler içerisinde ilk olarak Redmi 9c akıllı telefonlarının üretildiğini göreceğiz. Zaten öyleydi ama resmi bilgi bekliyorduk. İlk etapta 5 milyon akıllı telefon üretilecek ve ülkemizde de daha uygun fiyatlarla satışa sunulacak. Mavi ve beyaz yaka olarak toplamda 2 bin kişi de işe alınacak.

Fabrika’nın zamanla genişlemesi beklentisi de var. Üretilecek olan akıllı telefonların sayısının da türünün de artması bekleniyor. İddialara göre 2 POCO modeli ve 2 Redmi modeli daha üretilecek. Fakat bunlar ilk etapta olmayacak. Xiaomi Türkiye üretiminin ülkemiz fiyatlarına nasıl yansıyacağını ise zaman gösterecek. En azından Redmi 9C modelinin fiyatlarında bir düşüş yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor.