Xiaomi Türkiye’de Açacağı Üretim Tesisi için Tarih Verdi

Xiaomi Türkiye fabrikasının açılışı için tarih verdi. Fabrika ne zaman açılış yapacak?

Xiaomi

Yakın zamanda resmi olarak ülkemizde üretim yapacağı açıklanan Xiaomi, bu konuda hazırlıklarını tamamladı. En son hangi akıllı telefonların üretileceği konusunda bilgi vermiş ve ilk üretim görüntülerini paylaşmıştık. Hatta bu süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanı tesisi ziyaret etmişti.

Artık çoğu hazırlığı tamam olan tesis için üretimin ne zaman yapılacağı ise sonunda açıklandı. Yani fabrikanın resmi olarak açılış tarihi verilmiş oldu.

Bunu da Okuyun: Redmi K40 Pro Plus, Xiaomi Mi 11i Adıyla Globale Geliyor

Xiaomi Fabrikası Ne Zaman Açılacak?

Akıllı telefon üretimi konusunda iddialı bir adres olarak gösterilecek olan yeni fabrikanın, 29 Mart 2021 tarihinde açılacağı duyuruldu.

Resmi kanallar tarafından yapılan bu duyuru da birkaç detaya daha yer verildi. Özellikle açılışa katılacağı söylenen isim çok dikkat çekti. Öyle ki açılışa Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew de katılacak.

Ayrıca Salcomp Avruypa Direktörü Davi Chag de yine açılışa katılacak isimler arasında olacak. Salcomp iş birliği ile üretilecek olan yeni akıllı telefonların da duyurulması bekleniyor. Daha doğrusu hangi akıllı telefonların üretileceği de resmi olarak açıklanmış olacak.

29 Mart tarihinde yapılacak olan açılışla beraber tesisin hemen faaliyete geçeceği de gelen bilgiler arasında. Planlar, yıllık olarak 5 milyon akıllı telefon üretilmesi üzerine. Fakat bu planlarda dediğimiz gibi hangi modellerin yer alacağı şu an kesin değil.

Ayrıca üretimin Xiaomi akıllı telefonlarındaki fiyatı nasıl değiştireceği konusunda da bilgi yok.

Fiyatlarda bir düşüş olacak ama bu düşüş ne kadar ile sınırlı olacak onu göreceğiz. İstanbul Avcılar fabrikasında açılış nasıl olacak takip edeceğiz. Markanın açıklamaları ve iddialar için de bilgileri paylaşıyor olacağız.