Xiaomi Türkiye Tesisinde Test Üretimi Başladı

Xiaomi Türkiye fabrikasında ilk test üretimleri başladı. Xiaomi hangi akıllı telefonlar için üretim yapacak belli mi?

Xiaomi

Xiaomi’nin Türkiye’de üretim yapacağı, geçen ay resmi olarak doğrulandı. Resmi olarak doğrulama yapılmasının ardından bu ay içerisinde de üretimin başlayacağının bilgisi paylaşılmıştı. Konuya ilişkin yeni bir gelişme de yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretim yapılacak olan tesisi gezdi ve test üretimlerinin de başladığını duyurdu.

Xiaomi ve Salcomp iş birliği ile kurulan yeni tesislerde test üretimlerine geçilirken, tesis hakkında detaylı bilgiler de paylaşıldı. Bundan sonraki dönemde nasıl bir yol izleneceği de ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10S Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Tesiste Kaç Akıllı Telefon Üretecek?

Bakan tarafından paylaşılan bilgilere göre fabrika 1975 yılında kurulmuş olan ve aslında eski bir fabrika. Salcomp ile yapılan ortaklık neticesinde bu fabrikanın yenilendiğini açıklayan Mustafa Varank,  gayet modern bir üretim tesisi kurulduğunu da belirtti. Toplamda 15 bin metrekarelik bir alan içerisinde kurulduğu görülen tesisin, temiz oda kurulumunun da tamamlandığını görüyoruz.

Temiz odanın büyüklüğü ise 7 bin 500 metrekare olarak açıklandı. Bu da üretim kapasitesinin bir hayli yüksek olacağı anlamına geliyor. Her şey yolunda giderse tesislerde yıllık olarak 5 milyon akıllı telefon üretimi yapılacak. Zaten temiz oda büyüklüğü de bunun bir göstergesi.

Şu an ilk test üretimleri de yapılan tesisin ne zaman tam anlamıyla çalışmaya başlayacağı ise net değil. 2 bin kişi istihdam sağlayacak olan bu merkezin hangi akıllı telefonlar için üretim yapacağı konusunda da yakın zamanda bilgilendirmeler yapılacaktır.

Merak edilen kısım ise burada yerli üretim yapılacak olmasının akıllı telefonların fiyatlarında herhangi bir değişiklik getirip getirmeyeceği olacak. Belki fiyatlar için ek bir avantaj sağlanabilir. Şu an bunları konuşmak için erken olduğunu söyleyebiliriz. Tesisin tam anlamıyla çalışmaya başlamasından sonra konu bir kez daha değerlendirilebilir.

Exit mobile version