Xiaomi Mi Stylus Akıllı Kalem Geliyor

Mi Stylus adı verilen yeni bir akıllı kalem ortaya çıktı. Xiaomi'nin yeni akıllı kaleminde nasıl özellikler olacak?

Mi Stylus

Xiaomi’nin uzun süre ayrı kaldığı tablet sektörüne kısa bir süre sonra yeniden giriş yapması bekleniyor. Markanın Mi Pad 5 modeliyle beraber yeniden Apple iPad serisine rakip olması gündemde. Tabletin özellikleri birkaç kez gördük ama şimdi de yeni tabletle beraber gelecek olan bir akıllı kalem ortaya çıktı. Mi Stylus adı verilen yeni akıllı kalem, ürünü tamamlayıcı bir aksesuar olarak kullanılabilir olacak.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Serisi Türkiye’ye Geliyor! Tarih Geldi

Mi Stylus Özellikleri için Neler Biliniyor?

Bir özellik broşürünün yayınlanması sonrasında ortaya çıkan bilgilere göre yeni akıllı kalem, Apple Pencil serisine çok benzeyecek. Tasarım açısından da bu modellere benzeyecek olan kalemin, manyetik bir şekilde Mi Pad 5 kasasına yerleştirilmesi mümkün olacak.

Bluetooth üzerinden bağlantı kurarak çalıştırılabilecek olan akıllı kalem, arka kısımda da bir kapak kısmı bulunduracak. Bu kapak açıldığı zaman kalemin şarj soketi açılmış olacak ve akıllı kalemi bu şekilde şarj edebileceksiniz.

Apple Pencil modellerinde olduğu gibi bir şarj yapısının olması söz konusu olacak. Kalemin hassaslık derecesinin nasıl olacağı ve özellikler açısından tablete ne sağlayacağı ise şimdilik paylaşılmamış. Fakat bunları bilmiyor olsak da Mi Pad 5 tableti için özellikleri biliyoruz.

Mi Stylus Kullanılan Mi Pad 5 Nasıl Olacak?

Amiral gemisi olacak tablette Snapdragon 870 işlemcisi kullanılacak. 6 GB  RAM’i olacağı da iddia edilen tablette LCD ekran yer alıyor olacak. Fakat LCD ekran 144 Hz yenileme hızı ile desteklenecek.

Ayrıca çözünürlükte 2K seviyesinde gelecek. Sadece 144 Hz yenileme hızının olacak olması bile akıllı kalem ile ne kadar iyi bir deneyim sunulabileceğini de işaret ediyor. Çıkış tarihi ise hala bilinmiyor. Hem tablet hem de akıllı kalem için.