Xiaomi, Mi Mix Modelinde Yeni Bir Lens Kullanabilir

Yakın zamanda tanıtılacak Mi Mix modelinde yeni bir lens kullanılacağı söyleniyor. Yeni lens sistemi hakkında Xiaomi neler söyledi?

Mi Mix

Xiaomi, beklenen akıllı telefonu yeni Mi Mix modeli için bazı açıklamalar yaptı. Katlanabilir yapıda gelmesi beklenen yeni akıllı telefonun ay sonunda tanıtılacağı söylendi. Telefon için bu açıklamanın gelmesinin arkasından, bazı yeni teknolojiler de paylaşıldı.

Bu teknolojilerden birisi de yeni lens sistemi oldu. Sıvı lens adı verilen bu yeni lens sisteminin nasıl bir değişiklik getireceği de ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Amazfit Band 5 Akıllı Bileklik Satışa Sunuldu

Yeni Mi Mix Modelinde Yer Alması Beklenen Sıvı Lens Ne Sunacak?

Detaylı olarak bir bilgilendirme olmadı ama yeni teknoloji için ilk detaylar açıklandı. Buna göre adından da anlaşılacağı üzere lens sisteminde bir değişikliğe gidilecek.

Artık lensler içerisinde bir mekanik parça hareketi ile odak hareketi olmayacak. Bunun yerine belli bir sıvı içerisinden geçirilen elektrik akımı ile odak değişimi sağlanacak.

Yeni bir sisteme geçecek olan lenslerin artısı ise maksimum yakınlaştırma performansını en iyi şekilde sunacak olması. Yani öyle zoom yapıldığı zaman görüntüde yaşanan kalite kaybı da ortadan kaldırılmış olacak.

Sıvı lens sayesinde hem yakınlaştırma performansı artacak hem de daha fazla yakınlaştırma imkanı sunulabilecek. Sistemin içerisinde özel yağların kullanılacağını da belirten Xiaomi, bu yeni lenslerle beraber makro çekim özelliğini de kullanabilecek.

İstenen herhangi bir kamerada yeni lensler kullanılarak makro çekim yapılabilecek. Odağı daha iyi, netlemesi daha hızlı, makro çekim özelliği artısı gibi artıları bulunacak olan sıvı lens sisteminin kullanılacağı ilk akıllı telefonun ise yeni Xiaomi Mi Mix modeli olacağı söyleniyor.

Yakın zamanda yeni telefonun tanıtımı var. Bu tanıtımın yapılmasının ardından kamera sistemi hakkında da daha fazla bilginin paylaşılması beklenmekte. Şu an için sıvı lens hakkında bildiklerimiz bunlar.

Ayrıca bir ekleme yapmak isterim. Sıvı lens için bildiklerimiz bunlar ama tanıtım görsellerinin paylaşılmasından anladığımız teknolojinin hazır olduğu. Yani geliştirme aşamaları tamamlanmış durumda.