Xiaomi Mi Mix Fold Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Mix Fold akıllı telefon modelinin fiyatı nasıl? Telefonun özellikleri neler? İşte açıklanan bilgiler.

Mi Mix Fold

Xiaomi’nin önemli serilerinden biri olan Mi Mix serisi sonunda yenilendi. Yenilenen seri beklendik bir şekilde katlanabilir akıllı telefon modeli olarak geldi. Zaten Mi Mix modelleri her zaman için farklı tasarımlarıyla bilinen modellerdi. Şimdi ise markanın ilk katlanabilir akıllı telefonu yani farklı tasarımla gelen akıllı telefonu da bu seri oldu.

Katlanabilir akıllı telefonda sunulan bu yapının ne kadar başarılı olduğu ve telefonun sisteminin iyi olup olmadığına da bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Band 6 Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Mi Mix Fold için Tüm Özellikler ve Fiyatlar

Yeni akıllı telefonda  katlanabilir yapıyı zaten söylemiştik. Dikine değil yana doğru katlanan akıllı telefon sunulmuş. Telefonu tek bir ekran olarak kullanmak ister ve katlarsanız o zaman 6.52 inç ekran boyutu karşınıza çıkacak.

Eğer ekranı açarak kullanırsanız da bu durumda da 8.01 inç boyutunda bir ekrana sahip oluyorsunuz. Ekran kısmında 90 Hz yenileme hızında bir OLED var. Çözünürlük ise 2480 X 1860 piksel. Tabii ki bu değerler katlanma durumuna göre uyarlanıyor.

Dolby Vision destekli ekranda HDR10+ desteği de yer almakta. Ayrıca ekranda gömülü bir kamera kullanılacağını da ekleyelim. Telefonun asıl kameraları ise arka kısımda ve Mi 10 serisinden tanıdığımız kamera düzeniyle geliyor.

Üst üste bu kameraların 108 MP ana kamera ile başlatıldığını görüyoruz. İkinci kamera ise sıvı lens kullanan iddialı bir kamera. 8 MP bu telefoto kamerasında 3x optik zoom desteği mevcut. Sıvı lens ilk defa kullanıldığı için tam olarak nasıl bir performans sunulacağını bilemiyoruz.

13 MP ultra geniş açılı kamera ve 8 MP makro çekim kamerası da diğer iki kamera olarak geçiyor. Kameraların sadece donanımsal olarak da desteklenmediğini görüyoruz. Lensler dışında Xiaomi Purge C1 görüntü işlemcisine de yer veriliyor.

Bu çipler sayesinde de fotoğraf kalitesi çok daha yüksek olacak. Çekilen görüntüler daha iyi işlenecek. Fakat bunun ana telefon işlemcisine bir artısı olmadığını da eklemiş olalım.

Mi Mix Fold modelinin işlemcisine gelince, özel bir işlemci göremiyoruz. Yani katlanabilir bir akıllı telefon var diye özel bir işlemci geliştirilmemiş. İşlemci yine Snapdragon 888 işlemcisi. Amiral gemisinin en güçlü modeli olan bu işlemcinin yanında RAM 16 GB’a kadar sunulmuş. 12 GB ve 16 GB seçeneklerinde ise maksimum 512 GB depolama var.

5020 mAh değerinde bir batarya ve bu bataryayı dakikalar içerisinde dolduracak olan 67W hızlı şarj desteği de dikkat çeken son detayımız. Telefonun fiyatlarına gelince, yine yüksek ve yine yüksek.

Temel modelde yani 12 GB RAM olan modelde 9999 Yuan değerinde bir fiyat var. Bu fiyat 1520 dolar üzerine denk geliyor. Üst pakette ise 16 GB RAM var ve bu model de 10999 Yuan. Bu da 1978 dolar gibi bir fiyatı gösteriyor.

Exit mobile version