Xiaomi Mi Band 6 Daha Büyük Bir Ekranla Gelecek 

Xiaomi Mi Band 6 akıllı bileklik için ekran boyutunun daha büyük olacağı ortaya çıktı. Aynı zamanda çözünürlük değeri de daha yüksek olacak.

Xiaomi Mi Band 6

Ne zaman tanıtılacağı konusunda açıklamalar yapılan Xiaomi Mi Band 6 akıllı bileklik modeli için bilgiler gelmeye başladı. Tanıtım açıklaması öncesinde çok fazla detayı elde edemediğimiz bileklik, yavaş yavaş sırlarını açıyor. Teknik özellik sızıntıları tamam ama en son gelen ekran bilgisi daha çok konuşulacak gibi duruyor.

Öyle ki iddiaları değerlendirecek olursak, yeni akıllı bileklik için kullanılan ekran çok daha geniş olacak ve yüksek çözünürlük desteği de sunacak. Ekranın yapısının nasıl olduğu konusunda fikirler veren kodlar dışında görseller de var.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, Aksesuar Devi ZMI Markasını Tamamen Satın Aldı 

Xiaomi Mi Band 6 Ekranı Daha Büyük Olacak

Yeni akıllı bileklik modelinde kullanılan ekran, bir önceki nesilde yer alan ekrana göre bir tık daha büyük olacak. Tasarım yapısı aynı kalacak. Yine dikine olarak bir tasarımın benimsendiğini göreceğiz. Fakat bu sefer ekran yanlardan daha çok kavisli olacak ve bu da ekranın daha büyük gözükmesini sağlayacak.

Bilekliğin ekranının kullanım alanı da daha geniş olacak. Arayüz neredeyse tamamen ekranın üstünü ve altını kapsayacak. Bu da demek oluyor ki bilekliğin kullanım alanının da arttığını göreceğiz. Zaten bu kez tam bildirim kontrolü ve mesajlar için de tam kontrol sunulacağından söz ediliyor. Bu da demek oluyor ki ekranın büyümesi tam isabet olacak.

Ekran sadece büyümekle de sınırlı kalmayacak. Bir yandan ekran boyutu artacak ama bir yandan da çözünürlük değeri artacak. Mi Band 5 akıllı bileklik modelinde 126 X 294 piksel çözünürlük değeri vardı. Mi 6 serisi için ise bu değerlerin artacağı ve 152 X 360 piksel olacağı iddiası var.

Aslında bu oranlardan da ekranın daha geniş olacağını net olarak anlıyoruz. Daha geniş ekran ve daha yüksek çözünürlük kullanımı biraz daha kolaylaştıracak. Zaten yine ekranın da renkli ekran olarak gelmesi bekleniyor.