Xiaomi Mi 11i Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi 11i akıllı telefon modelindeki özellikler neler? İddialı akılı telefon Redmi K40 Pro'nun yerini mi alacak?

Xiaomi Mi 11i

Güçlü akıllı telefonlar sunmaya alışan Xiaomi, yine bekleneni yaptı ve güçlü akıllı telefonlar sunmaya devam etti. Xiaomi Mi 11i bu telefonlar arasında en güçlü olan modellerden biri oldu.

Markanın 29 Mart özel etkinliğinde ortaya çıkan yeni akıllı telefon, gerek tasarım açısından gerekse de güç açısından serinin tanıdık isimlerinden biri olmuş gibi. Fiyat savaşında da etkili olacağını düşündüğümüz yeni akıllı telefon için biz de detaylara bakalım.

Bunu da Okuyun: Tüm Serisi İçerisinde En Güçlüsü Olan  Xiaomi Mi 11 Ultra Tanıtıldı

Xiaomi Mi 11i Tüm Özellikleri ve Fiyatı

Tasarımdan başlayarak geçecek olursak, söz konusu akıllı telefonda öyle çok farklı bir tasarım yok. Bunu belirterek başlamak istedim. Açıkçası yakın zamanda gördüğümüz Redmi K40 akıllı telefonlarının tasarımlarına çok benzer bir tasarım sunulmuş.

Özelliklere geçtiğimiz zaman ise önce ekrandan başlamamız gerekiyor. Ekran açısından akıllı telefon AMOLED panel sunuyor ve abilerini yakalıyor. 6.67 inçlik ekranda 120 Hz yenileme hızına yer verilmiş ve Full HD+ çözünürlük sunulmuş.

Super AMOLED olan bu ekranda 1300 nit parlaklık değeri de dikkat çeken kısımlar arasında yer alıyor. Ayrıca Gorilla Glass 5 koruması da sunulmadan geçilmemiş.

Telefonun teknik özelliklerine doğru devam ettiğimiz zaman yine amiral gemisi görüyoruz. Amiral gemisi akıllı telefonlarda yer alan Snapdragon 888 aynen bu modelde de devam ediyor. RAM açısından 8 GB RAM seçeneği var ve ek olarak da iki ayrı depolama alanı eklenmiş.

Pil konusunda da Xiaomi Mi 11i, 4520 mAh kapasite ile karşımıza çıkıyor. 33W hızlı şarj sabit olan akıllı telefonda tam şarj için sadece 52 dakikanın yeterli olacağı da duyuruldu.

Xiaomi Mi 11i Kamera Özellikleri

Kamera özelliklerini ayrıca ele almak istedik çünkü telefonun kamerası diğer birçok özelikte olduğu gibi Redmi K40 modelini birebir yansıtmıyor.

Telefonda ana kamera 108 MP değerinde ve f/1.8 diyafram açıklığı sunuyor. Bunun yanındaki 8 MP f/2.2 ultra geniş açısı kamerası, 5 MP telefoto kamerası da var. Önde ise tek kamera var. Bu kamera 20 MP değerinde bir kamera.

Fiyat

Avrupa fiyatı özelliklerine göre gayet iyi olan akıllı telefonda, başlangıç modeli 649 Euro olarak duyuruldu. Bir üst seçenek için ise 699 Euro ödemek gerekiyor.