Xiaomi Mi 11 Pro Tanıtıldı! Telefon Neler Sunuyor?

Xiaomi Mi 11 Pro için tanıtım yapıldı ve Pro için merak edilen her şey açıklandı. Telefon yine iddialı özelliklerle geliyor.

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11 Pro, ilk tanıtımda ortaya çıkmamıştı. Mi 11 akıllı telefonu tek bir model olarak gelmişti. Fakat bir yandan da Pro ve Ultra modellerinin geleceği kesindi. Beklenen tanıtım bugün yapıldı ve yeni akıllı telefonlar ortaya çıktı.

Peki bu telefonların temel modele göre farkları neler? Pro akıllı telefonu gerçekten temel modelin yerine tercih edilebilecek olan güçte mi?

Bunu da Okuyun: Redmi Yeni Oyun Telefonu Geliştiriyor

Xiaomi Mi 11 Pro Özellik Açısından Çok İddialı

Tasarıma bir küçük dokundurup geçmek istiyorum. Tasarım temel akıllı telefonların neredeyse aynısı. Arkada kare kamera yerleşimi ve lenslerin boyut görüntüsü bile aynı. Önde de kavisli ekran ve köşesinde de minik bir kamera yine aynı dizilimi sunuyor. Tasarım çok önemli ölçüde değişmiyor.

Xiaomi Mi 11 Pro ekranı ise bu kez Super AMOLED olarak karşımıza çıkıyor. Güncellenmiş olan ekranın boyutu 6.81 inç ve 2K 3200 X 1440 piksel çözünürlük dikkat çekiyor.

Ekranın ötesine geçtiğimizde teknik özelliklerin aynı olduğunu görüyoruz. Dikkat edin kamera değil, teknik özellikler aynı. Bu modelde de Snapdragon 888 işlemci yer alıyor. RAM açısından ise 8 GB ve 12 GB seçenekleri var.

Asıl değişiklik teknik kısımda değil de kamera kısmında. Bu sefer 108 MP kamera yok. Bu sefer Samsung ISOCELL GN2 50 MP bir ana kamera kullanılıyor. F/1.95 diyafram açıklığında kamera, iPhone 12 Pro serisinde yer alan sensörlerden 5 katı kadar daha büyük.

8K çekim için de 24 FPS’e kadar destek veriliyor. OIS Dual Pixel Pro destekli gelişmiş kameranın yanında 8 MP periskop kameraya yer verildiğini görmekteyiz.

Ek olarak geniş açı kamerası da yine kullanılmış ve 13 MP değeri değişmemiş. Kameralarda 50X yapay zeka destekli dijital zoom özelliğinin olması da önemli avantajlardan birisi.

Ön kamerasının 20 MP geniş açılı olduğu Xiaomi Mi 11 Pro akıllı telefonunda, son olarak pil kapasitelerine geçelim. Telefonda pil kapasitesi 5000 mAh değerinde. 67W değerine kadar hızlı şarj desteği de bulunuyor.

Fiyatları

Özellikleri ile temel modeli geride bırakacak akıllı telefonun fiyatı ise 760 dolar olarak açıklandı. Başlangıç fiyatımız 760 dolar. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına geçilince fiyat 810 dolar oluyor. En yüksek seçenekte ise fiyatlar 870 dolar olacak.