Xiaomi Mi 11 Lite Tanıtıldı! Özellikleri Nasıl?

Xiaomi Mi 11 Lite akıllı telefonuna ilişkin her şey ortaya çıktı. Telefonun fiyatı ve özellikleri için ne biliyoruz?

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite, Mi 11 efsanesinin en düşük özelliklere sahip olan modeli oldu. Bir yandan özellikleri düşük olarak görülebilir ama bir yandan da yeni akıllı telefonun bütçesinin de daha uygun olduğunu gördük.

Bu modelde de yine aynı tasarım dili kullanılırken, teknik özellikler açısından ise daha mütevazi bir akıllı telefon sunulmuş oldu. Telefonun özelliklerine bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Pro Tanıtıldı! Telefon Neler Sunuyor?

Xiaomi Mi 11 Lite Özellikleri ve Satış Fiyatı

Yeni modelde amiral gemilerinden farklı olarak düz bir panel kullanılıyor. Kavisli kenarlar bu sefer yer almıyor. Arka kısımda ise aynı kamera alanı devam etmekte.

Ekrana geçtiğimizde uygun fiyatlı olmasına rağmen, AMOLED kullanıldığını gördük. Çok iddialı bir ekran değil ama bu fiyatta bir akıllı telefon için AMOLED ekran olması bile güzel bir artı.

Telefon 6.55 inçlik daha küçük bir ekranlar geliyor. HDR10+ desteğine de sahip olan ekranın, çözünürlüğü ise 1080 X 2400 piksel. 90 Hz yenileme hızının olması da yine bu serinin öne çıkarılması konusunda önemli artılardan.

Telefonun işlemcisi ise ikiye ayrılıyor. Xiaomi Mi 11 Lite modelinin 4G versiyonu için Snapdragon 732G işlemcisi kullanılıyor. Eğer 5G destekli modeli almak isterseniz bu sefer de Snapdragon 780G serisi işlemcinin kullanıldığı akıllı telefonu almanız gerekiyor.

Telefonun RAM miktarı ise iki model için de 8 GB olarak belirlenmiş. Depolama alanı ise her zaman olduğu gibi standart olarak değişiyor. 128 GB ve 256 GB arasında geçiyor.

Kamera kısmında da Mi 11 Ultra akıllı telefonlarında yer alan kamera kadar iyi bir kamera beklememek gerekiyor. Kamera 64 MP değerinde. Ultra açıklıklı, yani geniş açılı kamera ise 8 MP. Bunlara 5 MP küçük bir makro çekim kamerası eşlik ediyor. Önde de 20 MP kamera var.

4250 mAh değerinde bataryası ve 33W hızlı şarj desteği de Xiaomi Mi 11 Lite modeli için son detaylar.

Fiyat

4G destekli olan modelin fiyatı 288 Euro olarak açıklandı. 5G destekli olan modelde ise 350 dolar giriş fiyatı var. Serinin en iyi telefonu 395 dolar.