Xiaomi Mi 11 Lite İşlemcisi Snapdragon 775G Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 11 Lite içerisinde yer alacak işlemci Snapdragon 775G serisi işlemci olacak. Peki işlemcinin özellikleri neler olacak?

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite için son sızan bilgi yeni akıllı telefonun kamera bilgileriydi. 64 MP değerinde bir ana kamera ile geleceği görülen akıllı telefon, kamerasıyla öne çıkacak bir telefon olacak. Kamera özellikleri bir yana bugün de söz konusu akıllı telefonların içerisinde yer alacak işlemciler ortaya çıktı. İşlemci gücünün nasıl olacağını gösteren bilgiler de sızmış durumda.

Bunu da Okuyun: Redmi K40 Çıktığı Gün Yeni Bir Rekor Kırdı

Xiaomi Mi 11 Lite, Snapdragon 775G ile Gelecek

Yeni akıllı telefonun içerisinde yer alacak işlemci Snapdragon 775G serisi işlemci olacak. Yeni işlemci için paylaşılan bilgilere göre bu seri 5 nm üretim sürecinden geçecek bir seri. Amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılan amiral gemisi işlemciler gibi 5 nm üretim sürecinden çıkan bir seri göreceğiz.

Yeni işlemcinin çekirdekleri ise Kryo 600 serisi çekirdek grubu olacak. İşlemcinin desteklediği RAM teknolojisi ise LPDDR5 teknolojisi olacak. 3200 mHz hızına kadar çıkabilen bir RAM desteğinin sunulması, telefonu da hızlandırmış olacak.

Xiaomi Mi 11 Lite akıllı telefonunda yer alacak olan Snapdragon 775G serisi işlemcilerin depolama birimi konusunda da UFS 3.1 destekleyeceği ortaya çıkmış durumda.

Bluetooth 5.2 teknolojisini de destekleyecek olan yeni işlemcilerle beraber telefon ne kadar güçlü olacak göreceğiz. Şu an kağıt üzerindeki bilgileri değerlendirdiğimiz zaman, Lite model öyle düşük bir akıllı telefon olmayacak.

5G destekli de olacak akıllı telefonun fiyatının nasıl olacağı ise net değil. İşlemcisi, kamera özellikleri ve az çok tasarımı da ortaya çıkan akıllı telefonun fiyatı için de yakın zamanda bilgiler gelecektir. Tanıtım tarihi de şu an için açıklanmış değil. Birkaç hafta içerisinde tanıtım tarihine ilişkin de bilgiler paylaşılır diye umut ediyoruz.