Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Android 11 Güncellemesini Aldı

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Android 11 güncellemesini alan yeni akıllı telefonlar oldu. Güncelleme ne zaman tamamlanacak?

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Android 11

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Android 11 güncellemesi, telefonlar tanıtıldığı andan beridir beklenen güncellemeler. Öyle ki bu modeller amiral gemisi akıllı telefon sınıfında geldi ve MIUI güncellemesi dışında Android 11 güncellemeleri alacağı da söylendi. Hatta ilk güncellemeler her zaman olduğu gibi Çin’de başladı.

Neyse ki bu kez güncelleme süresi uzatılmadı ve iki akıllı telefon modeli için de global olarak güncellemelerin yayınlandığı duyuruldu.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi 10T Lite için Android 11 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Android 11 Güncellemesi ile Neler Değişti?

Tüm Android 11 özelliklerini alan akıllı telefonlarda sürüm numarasının değiştiği açıklandı. Zaten telefonların MIUI versiyonunun değişmesi bile sürüm numarasının değişmesine neden oluyor o da ayrı bir konu olarak gösterilebilir. İki akıllı telefon için de gelecek olan güncelleme sürüm numarasını V12.1.0.RJDEUXM olarak değiştiriyor.

Bu güncellemeyi yükledikten sonra akıllı telefonlarınızda MIUI güncellemesini de görebilirsiniz. Bir ara sürüm olarak bu güncellemenin geldiği de söyleniyor. Tüm güvenlik yamalarıyla beraber gelen güncellemenin akıllı telefonlara ulaşması ise biraz zaman alacak.

Avrupa’daki cihazlar için anlık olarak güncellemenin sunulduğu açıklandı ama bölge sınırı olduğu için tamamlanma 1-2 haftayı bulacaktır. Ülkemizdeki cihazlar için de güncellemenin yakın zamanda indirilebilir olacağı düşünülüyor. Telefonların ne zaman MIUI 12.5 sürümünü alacağı ise hala net değil.

Bunun için kısa bir süre daha beklemek gerekecek gibi duruyor. Nisan ayından sonra MIUI 12.5 güncellemelerini de konuşmaya başlayacağız. Zaten Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro modelleri, MIUI güncellemelerini de alan ilk modeller arasında yer alacak. Sonuçta amiral gemisi akıllı telefonlardan söz ediyoruz.