Xiaomi Logosu Neydi Ne Oldu?

Xiaomi, yeni bir değişime adım atıyor ve marka logosunu değiştiriyor. Bundan sonraki aşamada logo nasıl değişecek?

Xiaomi

Çinli teknoloji devi olarak tanımladığımız ve sürekli akıllı telefonlarını görmeye alıştığımız Xiaomi, yakın zamanda özel bir etkinlik düzenledi. Daha doğrusu etkinlikler düzenlendi. İlk olarak 29 Mart tarihinde yeni Mi 11 akıllı telefonlarını gördük. 30 Mart tarihinde bir tanıtım daha gördük. Ardı ardına gördüğümüz bu tanıtımların ardından marka hem yeni ürünler tanıttı hem de bir miktar yüz değiştirdi.

Yüz değiştirmekten kastımız, başta logonun değişmiş olması. Daha çok otomobil markalarında gördüğümüz logo değişimini gerçekleştiren marka, logoda da bir revizyona gitti.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Türkiye’de Üretime Resmen Başladı! İlk Model Resmiyet Kazandı

Xiaomi Logosu Nasıl Değişti?

Logo değişikliğine gidildi ama nasıl bir logo değişikliğine gidildi? Çok önemli bir değişiklik yapıldığı ve markanın yeni bir döneme geçtiği düşünülüyor. Fakat o kadar büyük bir değişim söz konusu değil. Değişim, ufak tasarım oynamaları ile sınırlı olarak gözüküyor. Eski logoda kara şeklinde bir tasarım vardı.

Canlı bir turuncu renk üzerine beyaz harflerle “MI” yazıldığı görülüyor. Buradaki turuncu hem daha canlı, hem de dediğimiz gibi kare şeklinde bir arka plan ile sunum yapılıyor.

Logonun hemen altında da markanın yazısı yer alıyor. Eski logoda bu yazı standart bir şekilde yazılmıştı. Şimdi ise yeni logoda başta yazı değişikliğinin yapıldığını görüyoruz. Yazı siyahken gri bir renk ile kullanılmış. Bunun yanında ana logo kısmında da kare yerine yuvarlak köşeli bir tasarım kullanılmış.

Daha yuvarlatılmış kenarların olduğu yeni logoda arka planın ise soluklaştırıldığı görülüyor. Açıkçası yeni logo biraz daha dijital dönüşümü işaret ediyor. “Süper Elips” formülünden yararlanılarak hazırlanan yeni logo, bundan sonra markanın ürünlerinde ve merkezlerinde de yer vereceği logo olacak. Karşılaştırma yapmak isterseniz görsel ekliyoruz. Sağ kısımdaki eski logo, sol kısımdaki yeni logo.