Xiaomi Kendi Mobil İşlemcisi Surge S2 Üzerinde Çalışıyor

Surge S2 mobil işlemcisi üzerinde çalışmalar başladı. Xiaomi yeni bir işlemcinin duyurusunu yapabilir.

Surge S2

Xiaomi, kendi adına sunduğu ilk işlemci modeli olan Surge S1 modelini kullanalı yıllar oldu. Söz konusu mobil işlemci ilk olarak Mi 5c modelinde kullanılmış ve kısa sürede de unutulmuştu. Surge S2 işlemcilerinin üretiminin ise hemen başlayacağı iddia edilmişti.

Fakat bu olmadı ve aradan yıllar geçmesine karşın yeni işlemciler bir türlü gelmemişti. İşlemcilerin ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi de olmadığı için markanın bu seriyi iptal ettiği düşünülmüştü. Şimdi ise markanın yeniden işlemci geliştirme dönemini başlattığı söyleniyor. Bir geri dönüşten söz ediliyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Yeni Mi Mix için Çalışmalara Başladı

Surge S2 Nasıl Bir İşlemci Olacak?

Yeniden işlemci geliştirme konusunda çalışmalar yaptığı söylenen markanın, TSMC ile ortaklık kuracağı iddiası var. Bu noktada işlemcinin özellikleri hakkında da bilgiler var.

İddialara göre yeni işlemci, son dönemde üretilen işlemcilerden çok uzak olan 16 nm üretim sürecinden geçecek. İşlemcinin içerisinde 2.2 GHz hızında olan Cortex A73 ve 1.8 GHz hızında olan Cortex A53 çekirdekleri bulunacak. Çok performanslı olmayacak gibi duran Surge S2, LPDDR4 RAM destekleyecek.

Muhtemelen amiral gemisi modellerinde kullanılan bir işlemci olmayacak. Bunun yerine orta, hatta giriş segmentlerinde yer alacak bir işlemciden söz etmemiz mümkün olacak. Giriş seviyesinde böyle bir işlemci kullanılması ise markanın maliyetlerini düşürecektir. Bu da yeni akıllı telefonlarda bir fiyat düşüşü yaşanması anlamına gelebilir.

Şu an sadece iddialar üzerinde kalan Surge S2 mobil işlemcisi için gerçek adımların ne zaman atılacağını bilemiyoruz. Ayrıca işlemcilerin duyurulması bir yana yeni modellerin hangi akıllı telefonlarda kullanılacağı konusu da önem arz ediyor. Dediğimiz gibi üst segment modellerde yer alması beklenmiyor ama hangi seride kullanılacağı da net olarak bilinmiyor.