Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro tanıtıldı. Her iki akıllı telefonda nasıl özellikler var? Yeni modeller için fiyatlar.

Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro

Xiaomi’nin oyuncu telefonu sınıfı için yenileme yapıldı. Marka en son Black Shark 3 modellerinin piyasaya sürmüş ve ülkemize de getirmişti. Şimdi ise Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro tanıtıldı. ,

Tabii ki daha üstün özelliklere sahip olan iki akıllı telefon geldi ve bu kez tasarım değişimleri de yapıldı. Adeta akıllı telefon oyun için yeni bir nesle geçmiş oldu.

Bunu da Okuyun: POCO X3 Pro Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro için Açıklanan Özellikler

Söz konusu akıllı telefon modellerinde tasarımsal açıdan bir fark yok. Yani temel ile Pro model birbirinden ayrılmıyor. Bunun için tasarım ortak diyebiliriz. Tasarımda da arka kısımda serinin logosunun yer aldığı bir X işareti göze çarpıyor.

Renkli arka tasarım desen açısından ise sadece bu X işaretinin vermiş olduğu desenle kendini gösteriyor. Bunun yanında arkada düz bir şekilde konumlanmış olan elmas kesim kenarlı kameralar var.

Yatay kameralar yan yana sıralı ve bunun yanında da flaş ışık var. Ön kısımda yer alan tasarımda ise ekrana gömülü kameraya aynen devam.

Şimdi derin bir çizgi çekelim ve tasarımı bırakıp teknik özelliklere geçelim.

Ekran: İki modelde de aynı olan kısım ekran. 6.67 inçlik AMOLED panel var. 144 Hz yenileme hızının olduğu olduğu ekranın dokunma hızı ise 720 Hz. Çözünürlük ise çok standart Full HD+.

İşlemci: İki telefonun değişen kısmı işlemcileri. Temelde Snapdragon 870 işlemcisi yer alıyor olacak. Pro olarak geçen üst segment için işlemci ise Snapdragon 888 işlemcisi. İkisi de amiral gemisi ama biri daha güçlü, biri geçen senenin revize edilmiş olan işlemcisi.

RAM: Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro ikilisinin RAM kapasiteleri de değişiyor. Temelde 6 GB, 8 GB ve maksimum 12 GB RAM seçenekleri var. Pro versiyonda 8 GB, 12 GB ve 16 GB RAM seçenekleri var. Depolama alanı temel modelde 128 GB depolama alanı ve 256 GB depolama alanı var. Pro modelde 256 GB depolama alanı ve 512 GB depolama alanı var.

Kamera: Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro kameraları da farklı. Temelde telefon 48 MP ana kameraya sahip. Bunun yanında 8 MP ikinci kamera ve 5 MP üçüncü kamera var. Pro modelde ise 64 MP değerinde bir ana kamera bulunuyor. Ek olarak 8 MP değerinde ikinci kamera ve 5 MP değerinde üçüncü kamera bulunmakta.

Pil: Batarya konusunda telefonların tek seçeneği var. 4500 mAh değerinde bir pil var ve tam olarak 120W hızlı şarj desteği sunulmakta.

Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro Fiyatları

Temel model için fiyatlar;

Pro model için fiyatlar;

Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro için Türkiye ihtimali şu an gözükmüyor. Yine aylar sonra hatta yıllar sonra satışlar başlayabilir.