Xiaomi, Aksesuar Devi ZMI Markasını Tamamen Satın Aldı  

Xiaomi, aksesuar markalarından biri olan ZMI markasının tamamen satın aldığını duyurdu. Satın alımın detayları neler?

ZMI

Xiaomi, yaptığı yatırımlarla kendisini kanıtlamış markalardan biri. Çinli dev yatırımlara önem veriyor ve ciddi şekilde de bütçe ayırıyor. Markanın daha çok satın alımlar üzerinden ilerlediğini görüyoruz. Farklı alanlarda hizmet veren markalar satın alınarak çalışma alanı genişletiliyor ve yeni yatırımlar da yapılıyor. Yine benzer bir hamle yapan marka bu kez de ZMI markasını satın aldı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’nin Elektrikli Otomobili için Yeni İddialar Geldi

Xiaomi, ZMI Markası için Ne Kadar Ödedi?

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre aksesuar satışlarıyla bildiğimiz ZMI markası satın alındı. Markanın zaten %49.91’lik hissesi Xiaomi’nin elinde yer alıyordu.

Xiaomi bu hisse değerini arttırmak istedi. Önce firmadaki çoğunluk hakkının alınacağı düşünülüyordu. Fakat Xiaomi markanın tamamını satın aldığını açıkladı.

Geride kalan %50.09’luk hisse için 205 milyon ABD doları ödeme yapıldı. Diyeceksiniz marka Çinli neden ABD doları? Öyle tercih edilmiş. Markanın satın alımı ile beraber Xiaomi’nin bu alana yapacağı yatırımların da artacağı söyleniyor.

Özellikle taşınabilir şarj aletleri ile tanıdığımız ZMI, bu alanda ürünler sunmaya devam edecek. Bir yandan bu alanda ürünler sunulmaya devam edilirken bir yandan da yeni aksesuar geliştirmelerine devam edilecek.

Ek olarak kablosuz kulaklıklar, oyun kulaklıkları gibi aksesuarların da sunulması bekleniyor. Ayrıca bir yandan da markanın yeni ürünler geliştirmek için özel ekipler oluşturacağı da gelen bilgiler arasında.

Yeni ürünler için ise en ufak bir bilgi paylaşımı olmadı. Belki aksesuar sınıflarında bir değişikliğe de gidilebilir. Sonuç olarak Xiaomi yeni yatırım kanalını bulmuş oldu. Bundan sonra gelecek ürünleri de merakla bekleyeceğiz. Markanın yatırım kararlarını devam ettirmesi de muhtemel. Yani her an yeni satın alımlar görebiliriz.