Xiaomi, ABD’de de Açtığı Davayı Kazandı

Xiaomi, ABD kararları sonrasında açılan davada ilk zaferini kazandı. Kara liste kararına ne oldu?

Xiaomi

Xiaomi, geçtiğimiz aylarda beklenmedik bir karar ile sarsıldı. Eski Başkan Trump, markayı kara listeye alma kararını açıklamıştı. Kararın gerekçesi ise Xiaomi’nin Çin ordusu ile bağlantılı olması olarak gösterilmişti.

Kara liste kararının açıklanmasından sonra markanın yatırımcılardan destek alması engellenmişti. Xiaomi’nin hisselerine sahip olan ABD’li yatırımcıların da mevcut yatırımlarını geri çekmesi gerektiği söylenmişti. Bu konuda kararın açıklanmasının hemen ardından bir de süre verildi. 21 Kasım 2021 tarihine kadar yatırımcıların yatırımlarını satması gerektiği kararının ardından Xiaomi duruma itiraz etti.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’nin Türkiye’de Üreteceği İlk Telefon Redmi 9C Olacak!

Xiaomi Açılan Davada Olumlu Sonuç Aldı

Daha ilk andan itibaren markanın karara karşı çıktığı biliniyor. Hatta ilk açıklamalardan sonra marka, ABD Savunma ve Hazine Bakanlığı’na dava açmış ve kara listeden çıkmak istediğini dile getirmişti.

Markanın bu hamlesi sonrasında ise bir hukuk mücadelesi başladı. Verilen bu hukuk mücadelesinin neticesinde sonunda karar için açıklama geldi. Yetkililer tarafından yapılan değerlendirme sonrasında mahkeme kararını verdi ve Çinli markayı haklı buldu.

Mahkeme markayı haklı bulurken süreç içerisinde sonuç alınana kadar kararın durdurulmasına karar verildi. Yani mahkeme markanın yatırım alamaması ve var olan yatırımların da iptal edilmesi kararını durdurmuş oldu.

Şimdilik karar durduruldu ama mahkeme kesin sonucu açıkladığı zaman durum belli olacak. Muhtemelen mahkeme kesin sonucu açıklamasıyla beraber Xiaomi’nin kara listeden çıkması sağlanacak. Zaten Huawei gibi bir durum yoktu ve marka sadece yatırımcılardan ekstra destek alamayacaktı. Fakat şimdi bu durumun engeli de kalkmış oldu.

Yine Çinli akıllı telefon üreticisi yatırımlar almaya devam edecek ve büyümeye devam edecek. Kesin sonucun ne zaman açıklanacağı konusunda ise bir bilgi paylaşımı olmadı.