Xiaomi, ABD Yargısının Kararı Sonrası İlk Açıklamasını Yaptı  

Xiaomi, ABD yargısı kararı sonrasındaki ilk açıklamasını yaptı. Kararın detayları ve yapılan açıklamalar.

Xiaomi

Xiaomi, Trump’ın son hamlelerinden biri olan kara liste kararına karşı adeta savaş açmıştı. Firma kara listeye alınma gerekçelerini tamamen asılsız gerekçeler olarak tanımlamıştı.

İddialarda yer aldığı gibi Çin ordusuyla bağlantılı bir marka olmadığını savunan Çinli akıllı telefon üreticisi, kara liste kararının hemen ardından mahkemenin de yolunu tutmuştu.

Zaten bir önceki haberimizde de bu konuda bilgileri paylaştık. Verdiğimiz bilgilerde şunu da söylemiştik ki Xiaomi haklı bulundu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, ABD’de de Açtığı Davayı Kazandı

Xiaomi Karardan Mutlu Olduklarını Belirtti

Firmanın aldığı karar sonrasında hemen dava açmasına karşın, süreç birkaç haftayı buldu. Mahkemenin değerlendirmesi sonucunda ise söz konusu kararın keyfi alınmış bir karar olduğu hükmüne varıldı. İşte bu kararın ardından da marka tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada kararın büyük bir memnuniyetle karşılandığını belirten Çinli akıllı telefon üreticisi, bunun keyfi alınmış bir karar olduğunu da kanıtladıklarını belirtti.

Bununla beraber marka açıklamasında bir kez daha sivil bir marka olduğunu ve askeri alanla ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığını da tekrar paylaşmış oldu.

Zaten alınan kararla da bunun kanıtlandığı vurgulandı. Tüm bunların yanında Xiaomi’nin hukuk mücadelesinin de devam edeceği konusunda bilgi verildi. Mahkemenin bu suçlamaları kalıcı olarak asılsız kabul etmesi ve tanımlamaların da kalıcı olarak kaldırılması için çalışmalar devam edecek dendi.

Açıklamanın son satırlarında iş ortaklarıyla çalışmalarına da son hızla devam edeceğini belirten Xiaomi, bakalım bundan sonra nasıl bir yol izleyecek? Muhtemelen yatırım kararlarının artması söz konusu olabilir. Tabii bir yandan da ABD ile bundan sonraki ilişkilerin nasıl olacağı da merak ediliyor. Öyle ki yaptırım kararını veren Trump yönetiminin de değiştiğini biliyoruz.

Exit mobile version