Xiaomi, 3 Telefon için Güncelleme Gelmeyeceğini Açıkladı

Xiaomi 3 akıllı telefonuna daha güncelleme desteğini kestiğini açıkladı. Hangi akıllı telefonlar için güncelleme gelmeyecek?

Redmi Note 7

MIUI 12.5 ikinci beta sürümleri de gelmeye başladı. Yeni beta sürümleri gelmeye başlayınca güncellemeler için de kararlar da açıklanmaya başladı. Bu sefer iyi bir haber değil de bu sefer kötü bir haber geldi. Öyle ki marka 3 akıllı telefon için güncellemelerin durdurulduğunu doğruladı. Belirlenen bu 3 modelin bundan sonraki aşamada MIUI alması ya da Android güncellemesi alması mümkün olmayacak.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9S için Güncellemeler Durduruldu

Hangi Telefonlar için Güncelleme Desteği Bitti?

Güncelleme desteği biten akıllı telefonlar için 3 model açıklaması yapıldı. Aslında bu modellerin güncellemelerinin duracağı daha önce de belirtilmişti. Şimdi ise bu karar kesinleşmiş oldu. Güncellemeleri duracak bu modellere gelince bu modeller; Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro ve Xiaomi CC9e olarak açıklandı.

3 model için de güncellemelerin bundan sonraki aşamada gelmeyeceği açıklandı. Hatta bunun için bir tarih açıklaması da yapıldı. Verilen tarihlere göre 24 Nisan tarihinden sonra 3 akıllı telefon için de güncellemeler duracak. Başta MIUI güncellemeleri duracak ve bu modeller kesin olarak MIUI 13 güncellemesi almayacak.

İkinci olarak Android güncellemeleri de duracak. Bundan sonraki dönemde telefonlar Android güncellemeleri de alamayacak. Fakat bu telefonların tamamen terk edileceği anlamına da gelmemeli. Bu telefonlarda herhangi bir sorun yaşanırsa ya da güvenlik açıkları ortaya çıkacak olursa yine güncellemeler yayınlanmaya devam edecek.

Yani özetleyecek olursak, nadir de olsa 3 akıllı telefon için güncellemeler sadece güvenlik güncellemeleri olarak devam edecek. Bunun dışında güncelleme gelmeyecek. Şimdilik bu 3 akıllı telefon için açıklama yapılmış durumda ama yakın zamanda diğer modeller için de benzer açıklamalar yapılabilir. Note 7 serisinden sonra muhtemelen Note 8 akıllı telefonları için de yakın zamanda güncelleme desteği son bulacak.