Tüm Serisi İçerisinde En Güçlüsü Olan  Xiaomi Mi 11 Ultra Tanıtıldı

Xiaomi Mi 11 Ultra modeli duyuruldu. Kamerasıyla fark yaratan akıllı telefon neler sunuyor? Özellikle kamerası dikkat çekecek.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi isteneni verdi ve Mi 11 serisinin en iddialı akıllı telefonu olan Xiaomi Mi 11 Ultra modelinin tanıtımını yaptı. Özellikle kamera açısından çok daha iyi bir akıllı telefon olan yeni seri, şu an için DxOMark listesinde de birinci sıraya yerleşti.

Telefonun özelliklerine göre fiyatlarının da makul olduğunu eklemiş olalım. Peki hem bu kamera özellikleri neler hem de telefon sistem olarak neler sunuyor?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Pro Tanıtıldı! Telefon Neler Sunuyor?

Xiaomi Mi 11 Ultra Özellikleri ve Kamerasıyla Farkını Ortaya Koyacak

Xiaomi’nin bu zamana kadar ki en iddialı akıllı telefonu olacak yeni model, Mi 11 temel model tasarımını revize ediyor. Ekranda kavisli yapı ve delikli kamera tamam, arka kısımda ise POCO modellerinde olduğu gibi tam kamera alanı var. Bu alanın yarısında kameralar yarısında ise ikinci bir ekran bulunuyor.

Tasarımdan ufak bir söz ettikten sonra geçelim ekran özelliklerine. Ekranı çok büyük olan akıllı telefon, Super AMOLED ekranla geliyor. 2K çözünürlüğünde ekran, 120 Hz yenileme hızı destekli ve 1550 nit parlaklığa kadar da çıkabiliyor. Gorilla Glass Victus korumasındaki ekranın HDR10+ desteği de mevcut.

Teknik kısma geçtiğimiz zaman ise serinin tüm üyelerinde sunulan yapının Xiaomi Mi 11 Ultra modelinde de karşımızda olduğunu anlamaktayız. Telefonun işlemcisi Snapdragon 888 işlemci. Son amiral gemisi işlemci yanında yine 8 GB ya da 12 GB RAM miktarına yer veriliyor.

Depolama alanı da değişmiyor. Yine 256 GB ve 512 GB olmak üzere iki seçenek. Asıl ve en büyük fark ise telefonun kameralarında. Telefon 50 MP Samsung ISOCELL GN2 temel kamera sunuyor.

Bu ana kameranın yanında 120x hibrit zoom desteği ve 5x optik zoom desteği olan 48 MP değerinde ikinci bir periskop kamera yer alıyor. Üçüncü kamera da geniş açıyı öne çıkaracak 48 MP ultra geniş açılı kamera. Telefon bu kamera sistemiyle beraber 148 puan almayı da başardı.

Pil

Xiaomi Mi 11 Ultra pil açısından Pro modeline göre çok bir fark sunmuyor. Telefon 5000 mAh değerinde bataryasının yanında 67W hızlı şarj sunuyor ve ters şarjı da destekliyor.

Fiyatı

Fiyatlar tabii ki Pro modelinin çok üstünde. Telefonda en düşük seçenek 913 dolar. 12 GB ve 256 GB depolamanın olduğu model ise 989 dolar. En yüksek seçenekte ise 1.065 dolar gibi bir fiyat var.