Redmi Yeni Oyun Telefonu Geliştiriyor

Redmi serisine dahil olacak bir oyun telefonu üzerinde çalışıldığı söyleniyor. Telefonun özellikleri için bir iki ufak sızıntı var.

Redmi

Piyasada yer alan oyuncu telefonlarının çeşitleneceği bilinen bir gerçek. Bu alanın artık sınırlı kalması düşünülebilecek bir durum değil. Sınırlı kalmadığı gibi bu alanın daha da genişlediğini söyleyebiliriz. İşte akıllı telefon alanında en büyük oyunculardan biri olan Xiaomi tarafından da söz konusu oyuncu telefonları için yeni adımlar gelmeye devam edecek. Zaten Black Shark modeli ile kendisini gösteren marka, şimdi de Redmi serisine dahil olacak olan bir akıllı telefon peşinde.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Band 6 Daha Büyük Bir Ekranla Gelecek 

Redmi Oyun Telefonu Nasıl Özelliklerle Gelecek?

İddialara göre firmanın satışa sunacağı oyun telefonunda OLED ekran kullanılacak. Redmi K40 akıllı telefonlarında yer alan yapı yansıtılacak. Zaten Redmi K40 akıllı telefonu da bir oyun telefonu yapılmak istense herhangi bir sorun yaşanmadan oyun telefonu olarak satışa sunulabilir.

Bu telefonda farklı olarak ise işlemci değişecek. Aslında oyun telefonlarında genel olarak Snapdragon işlemcisi yer alıyor. Fakat bu modelde MediaTek işlemcisi yer alacak.

MediaTek 1200 işlemcisinin kullanılacağı akıllı telefon, yine ek soğutma sistemi gelecek olan modellerden biri olacak. Telefonun en büyük farkının ise modelin üst kısmında yer alması beklenen tetik tuşları olacağı söyleniyor.

Telefonda fiziksel olarak tetik tuşları kullanılacak. Üst kısımdaki bu tetik tuşlarının tam işlevlerinin neler olacağı da net değil. Toplamda 5000 mAh değerinde bir de batarya kullanacağı da iddia edilen Redmi oyun telefonunun, diğer modellerden çok daha farklı bir tasarımı olacağı da iddialar arasında. Başta tetik tuşları nedeniyle telefonun daha kalın olduğunu göreceğiz.

Farklı tasarımı ile kendinden söz ettireceğini düşündüğümüz akıllı telefonun fiyatının ise maksimum olarak 380 – 400 dolar arasında fiyatı olması bekleniyor. Belki de oyun telefonu için yeni bir dönem başlayacak. Bu arada Black Shark akıllı telefonunun devam edip etmeyeceği de net değil. Bu telefon geldiği zaman diğer seriler değişebilir.