Redmi Note 9S için Güncellemeler Durduruldu

Redmi Note 9S için güncelleme bekleyenlere kötü haber geldi. Android 11 güncellemesi durduruldu. Peki neden?

Redmi Note 9S

Redmi Note 9S, Redmi Note serisinin en çok satan akıllı telefonları arasında yer aldı. Telefon o kadar çok sattı ki markanın bu konuda listelere girdiği biliniyor. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de popülerliğin nabzını tutan akıllı telefon, geçtiğimiz günlerde ise Android 11 güncellemesi almaya başlamıştı.

Yeni akıllı telefonun Android güncellemelerinin birkaç hafta hatta belki de birkaç gün içerisinde tamamlanmasını bekliyorduk ama öyle olmadı ve süre bir hayli gecikti. Bu konuda ise resmi forum hesabı üzerinden bir soru soruldu. İşte bu soru üzerine de gerçek ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9S için Android 11 Geldi!

Redmi Note 9S Android 11 Güncellemeleri Şimdilik Ertelendi

Bir kullanıcı yakın zaman ilk beta sürümü duyurulan güncellemenin ne den hala gelmediğini sordu. Kullanıcının resmi forum hesabı üzerinden sorduğu bu soruya karşılık olarak yetkili bir isimden açıklama geldi.

Yetkili ismin söylediğine göre güncellemede üzerinde çalışmalar devam ediyor. Güncelleme yayınlanmasından sonra akıllı telefonlarda çok sayıda hata alındı ve bu hatalar üzerinde geliştirme ekibinin yapmış olduğu çalışmaları görüyoruz. Yeni güncellemenin beta sürümlerinin yayınlanmasının nedeni de zaten bu hataların tespit edilmesini sağlamak.

Böyle baktığımız zaman yaşanabilecek olan bir durumla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Şarj sorunlarından sistem sorunlarına kadar birçok hatanın olduğu söylenen Android 11 güncellemesinin ne zaman tam olarak Redmi Note 9S modellerine sunulacağı ise söylenmemiş.

Bu konuda sadece yetkili ismin verdiği cevap var. Yetkili isim güncellemenin üzerinde çalışmaların sürdüğü açıklamış durumda. Bu geliştirme ne kadar zaman alacak orasını bilmek çok zor.

En azından şimdilik güncellemenin tamamlanması adına yapılacak olan yeni açıklamaları beklemek lazım. Belki yakın zamanda geliştirici ekibi tarafından güncellemelerin nasıl bir soruna neden olduğunu belirten detaylar açıklanabilir.
Ayrıca merak edilen bir bölüm daha var. Şimdi Redmi Note 9S akıllı telefonları için konuşuyoruz ama Redmi Note 9 serisinde daha çok telefon var. Bu nedenle diğer modellerin de durumdan etkilenip etkilenmeyeceğini bilmek isteyebilirsiniz. Fakat bu konuda bilgi yok. Dediğimiz gibi şu an bilgiler çok net değil.