Redmi Note 10S Duyuruldu – Nasıl Özellikleri Var?

Redmi Note 10S modelinin özellikleri ve fiyatı duyuruldu. Özellikleri ve fiyatı dışında telefonun tasarımı nasıl?

Redmi Note 10S 3 e1614870469620

Xiaomi bugün adeta bombardıman yaptı. Kaç adet telefon tanıtıldığına gün sonunda bakacağız ama peşi sıra yeni telefonlar geldi. Her bütçeye hitap eden akıllı telefonların sunulduğunu gördük. Bu modellerden birisi de Redmi Note 10S akıllı telefonu oldu. Tasarımsal açıdan çok önemli farkları olmayan akıllı telefonda, sistem özellikleri açısından farklılıklar var.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi Note 10S Tasarım ve Özellikleri

Yeni telefonun tasarım değişiklikleri çok dikkat çekici demek geliyor ama değil. 🙂 Genelde telefonların tasarımı aynı tutuldu. Arka kısımda ana kameranın etrafında metal görünümlü çerçeve devam ediyor. Bunun dışındaki yapı bire bir olarak aynı. Ön kısımda ise delikli ekran tasarımı yine aynen devam. Burada da değişen bir şey yok.

Biz tasarımı geçelim de teknik özelliklere bakalım. Diğer modellerde Snapdragon kullanan Xiaomi, bu modelde ise MediaTek tercih etmiş. MediaTek Helio G95 işlemcisini kullanan akıllı telefon, eski serilere göre çok daha performanslı bir akıllı telefon oldu.

RAM konusunda da yine iki farklı seçim söz konusu. 6 GB RAM dışında bir de 8 GB RAM seçeneği var. İki RAM seçeneği dışında depolama birimleri için de aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Yine 128 GB ve 64 GB.

Telefon seriye uymuş ve ekran tercihini AMOLED panelden yana kullanmış. AMOLED yine çok başarılı. 6.43 inç biraz daha küçük ekran boyutu olan telefon, 4 kamera kullanıyor. 64 MP ana kamera + 8 MP + 2 MP makro çekim kamerası ve 2 MP derinlik algısı kamerası bulunmakta. Öndeki 16 MP kamerada değişim olmuyor.

IP53 sertifikasına da sahip olan model 5000 mAh değerinde batarya barındırıyor ve 33W hızlı şarjı destekliyor. Çift hoparlörün de bulunduğu bu model için fiyatlara da bakalım.

Redmi Note 10S Fiyatları