Redmi Note 10 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi Note 10 akıllı telefonlarına ilişkin merak edilen her şey açıklandı. Telefon fiyatı nasıl? Nasıl bir akıllı telefon geldi?

Redmi Note 10

1 senedir merakla beklediğimiz Redmi Note 10 serisi perdesini kaldırdı. Yeni akıllı telefonlar başta temel modeliyle dikkat çekiyor elbette ama seride iki telefon daha bulunuyor. Biz değişiklik yapmayacağız ve söz konusu akıllı telefonların temel modelini tanıtarak başlayacağız.

Tasarımı çok dikkat çekici, tasarımı kadar sistem özellikleri de dikkat çekici olan serinin fiyatı da çok iyi duruyor. O zaman hemen özelliklerden konuşalım.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 beta Seçimleri Tamamlandı! Kaç Cihaz Seçildi?

Redmi Note 10 Tasarımı Detayı

Telefonun tasarımı değişti. Note 9 serisinden tasarım olarak çok uzak bir akıllı telefon var. Note 9 modelinde orta kısımda yer alan kameralar köşeye yerleştirilmiş. Mi 11 akıllı telefonundaki kamera yerleşimi bu telefonda da yer alıyor. Yine o geniş lens yerleşimi öne çıkmış vaziyette.

Ekran üzerinde de delikli kamera denilen bir tasarım olan gömülü kamerayı kullanan akıllı telefon, yeni nesil Xiaomi tasarım dönüşümüne ayak uydurmuş.

Redmi Note 10 Özellikleri

Telefonun özelliklerine baktığımız zaman, orta iyi bir segment bizi karşılıyor. Snapdragon 678 işlemciden beslenen akıllı telefon, 4 ya da 6 GB RAM arasında seçim yapabiliyor. 64 GB depolama ya da 128 GB depolama alanının seçilebildiği akıllı telefonda, 5000 mAh değerinde de pil bulunuyor.

33W hızlı şarj destekli geniş pil, gün boyu telefonu rahat rahat kullanmanıza izin verecek gibi duruyor. Şimdi geçelim ekran kısmına. Orta bir segment olmasına rağmen Note 10 akıllı telefonlarında AMOLED ekran yer alıyor.

Bu zamana kadar seride LCD ekran kullanılmıştı. Şimdi ise AMOLED ekran kullanılacak. Full HD+ çözünürlük değerinde olan ekranın boyutu da 6.43 inç olarak açıklandı.

Gayet başarılı bir ekranı ve sistem özellikleri olan modelin kamera tercihinin de 48 MP ana kamera olduğunu ekleyelim. Redmi Note 10 ana kamerasının dışında 8 MP + 2 MP + 2 MP olmak üzere 3 kamera daha sunacak.

Redmi Note 10 Fiyatları

Android 11 işletim sisteminin kullanılacağı akıllı telefonların fiyatı ise sadece 165 dolar. 4 GB RAM için 165 dolar, 6 GB RAM için ise 192 dolar gibi bir ödeme yapmak gerekecek. Ayrıca bu model ülkemizde de satılacak.