Redmi Note 10 Pro Çekirdek Kodları Yayınlandı

Redmi Note 10 Pro kaynak kodlarının yayını yapıldı. Birkaç gün içerisinde gelen kaynak kodları neler sağlayacak?

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10 Pro tanıtılalı kaç gün oldu? Biz söyleyelim daha 1 ay bile olmadı. Telefonlar geleli sadece birkaç gün olmuşken Xiaomi sürprizler yapmaya başladı. Önce yeni akıllı telefonların kamera modlarında nasıl bir performans ortaya konulacağını gösteren çalışmalar yayınlandı.

Bununla sınırlı kalmayan Çinli dev işleri biraz daha hızlandırdı ve yeni akıllı telefonlar için çekirdek kodlarını da yayınladı. Bu Xiaomi için bile bir rekor oldu. İlk defa Xiaomi bu kadar erken davrandı ve ilk aşamadan çekirdek kodlarını sunmuş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Türkiye Tesisinde Test Üretimi Başladı

Redmi Note 10 Pro Çekirdek Kodlarının Yayınlanması Ne Anlama Geliyor?

Çekirdek kodlarının yayınlanmış olması, söz konusu akıllı telefon modelleri için mod ve yazılım geliştirmenin önü açıldı demek oluyor. Geliştiriciler yeni akıllı telefonların kaynak kodlarını kullanarak Note 10 Pro modelleri için ROM geliştirmeleri de yapabilecekler.

Bağımsız olarak gelecek olan bu ROM’lar ile telefonların farklı özellikleri de öne çıkarılabilir. Kaynak kodlarını görmeye zaten alışkınız ama tüm bu ayrıcalıkları sağlayacak olan kaynak kodlarının bu kadar kısa süre içerisinde yayınlanmasına alışkın değiliz.

Genelde 3-4 ay süre veriliyor ve sonra böyle bir adım atılıyor. Henüz Redmi Note 10 Pro ülkemizde bile satışa çıkmadan yeni akıllı telefonlar için kaynak kodlarının yayınlanması ilginç. Gerçi bir yandan da Xiaomi son dönem akıllı telefonları için bunu yapmaya başladı. Yine çok kısa bir süre önce duyurulan Redmi K40 akıllı telefonlarında da aynı şey geçerli oldu.

Kaynak kodlarının yayınlanması için birkaç ay geçmeliydi derken, o seri için de sürpriz bir şekilde kaynak kodları yayınlanmış oldu. Diğer Redmi Note 10 akıllı telefonları için de aynı şey geçerli olacak mı göreceğiz. O modeller için de erken gelen kaynak kodları bizi karşılayabilir.