Redmi Note 10 5G Duyuruldu – Çok Daha Ucuz

Redmi Note 10 5G akıllı telefonunun özellikleri neler? Bu modelin fiyatında nasıl bir artı sunuluyor?

Redmi Note 10 5G

Redmi Note 10 5G, bugün tanıtılan seriler içerisinde en uygun fiyatlı seri oldu. Tasarımsal açıdan da farklılıkların sunulduğu bu model, teknik özellikler açısından da serinin en düşük modeli olarak değerlendirilebilir.

Telefonun özelliklerinden ve bu modelin fiyatlarından bahsettiğimiz zaman, serinin neresinde konumlandırıldığını daha net anlayacaksınız.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10S Duyuruldu – Nasıl Özellikleri Var?

Redmi Note 10 5G Özellikleri ve Fiyatı

Telefonda tasarım değişikliğinden başlayarak ilerleyelim. Eski modellerde ortalanan kamera yerine bu modelde de köşede kamera kullanılmakta. Fakat lens tasarımının tamamen değiştiğini göreceğiz.

Öyle çok büyük bir lens kullanılmamış durumda. Bunun yerine biraz daha küçük lensler ve yine metal çerçeve alanı var. Öndeki tasarım ise değişmiyor. Yine tam ortaya yerleşmiş, tek kamera var.

Teknik özellikler açısından da daha ideal bir telefon var. İşlemciden başlayacak olursak MediaTek Dimensity 700 işlemcisini görüyoruz. Daha giriş seviyesi bir işlemci olan Dimensity 700 yanında 4 GB RAM var.

Bu RAM dışında bir seçenek yok. Sadece 4 GB RAM var ve depolama alanı değişiyor. 64 GB ve 128 GB depolama alanı seçenekleri bulunmakta. 5G destekli bu modelde ekran kısmında ise 6.5 inç panel kullanılmış. Tüm seride AMOLED kullanılmayan tek model bu. Bu modelde DotDisplay ekran kullanılmış ve 90 Hz yenileme hızı sunulmuş.

48 MP ana kamerasının bulunduğu Redmi Note 10 5G, 2 MP makro ve derinlik kamerası da yer alıyor. Son olarak telefonun bataryası ve hızlı şarj teknolojisinden de söz edelim. 5000 mAh değerinde bataryanın olduğu akıllı telefonda 18W hızlı şarj olacak. Peki, fiyat ne olacak?

Note 10 5G Fiyatları

İki versiyon var. Birinci versiyon 199 dolar. İkinci versiyon ise sadece 229 dolar. Arada değişen sadece depolama alanları. Bu modellerin ülkemizde de satılacağını söyleyelim.