Redmi K40 Pro için Android 11 Tabanlı Kaynak Kodları Yayınlandı

Redmi K40 Pro akıllı telefonunda yer alan kaynak kodlar yayınlandı. Android 11 tabanlı kaynak kodlarında neler var?

Redmi K40 Pro

Redmi K40 Pro, yeni akıllı telefonlar içerisinde en iddialı telefon oldu. Ekranı ayrı güzel, kamerası ayrı güzel, işlemcisi bambaşka olan akıllı telefon henüz çok yaygınlaşmadı. Avrupa durumu da netleşmedi. Geçmişe bakarsak zaten bu serinin Avrupa’da çıkması çok olası değil. ,

Ama bu serinin Poco F3 adıyla gelebileceğini söyleyen kaynaklar da var. Bu bizim için önemli çünkü eğer telefon Avrupa pazarına gelecek olursa,  kaynak kodları da şimdiden yayınlanmış durumda.

Bunu da Okuyun: POCO X3 Pro Global Olarak Geliyor

Redmi K40 Pro Kaynak Kodları Yayınlandı

Henüz telefonlar tanıtılalı birkaç gün olmuştu ki Xiaomi sürpriz bir adım attı. Marka yeni akıllı telefonların kaynak kodlarını yayınladığını açıkladı. Yeni akıllı telefonların kaynak kodları da Android 11 tabanında yayınlandı.

Yani en güncel sürüm üzerinden kodlar paylaşılmış oldu. Kaynak kodlarının yayınlanması Xiaomi için ilk defa yapılan bir şey değil. Fakat şu var ki yeni akıllı telefonlar için kaynak kodlarının bu kadar kısa sürede yayınlanması beklenmiyordu.

Genelde 2 ya da 3 ay içerisinde telefonların kaynak kodlarının yayınlandığı gözüküyor. Buna alışık olduğumuz için Redmi K40 Pro kaynak kodlarının hemen yayınlanması bizi de şaşırtmış oldu.

Kaynak kodlarının yayınlanmış olmasının ise geliştiricileri harekete geçireceği kesin. Şöyle ki yeni kodlar sayesinde telefona ek bir şey geliştirmek mümkün olacak. ROM eklemeleri, bunun yanında yeni yazılım geliştirmeleri de sunulabilecek.

Telefonların daha iyi bir noktaya getirilmesi noktasında önemli olacak olan kaynak kodlarının, global versiyonlarda da geçerli olduğu gözükecek. Tabii ki global sürüm gelecek olursa. Poco adıyla bir telefon geldiği zaman onun ayrıca kaynak kodlarının yayınlanması gerekiyor.

Redmi K40 Pro için bu kodlar sayesinde nasıl özelleştirmelerin yapılacağını da merak ediyoruz. Bakalım neler gelecek?