POCO X3 NFC Android 11 Güncellemesini Almaya Başladı

POCO X3 NFC Android 11 güncellemesi almaya başladı. Güncellemeler için paylaşılan son detaylar.

POCO X3 NFC Android 11 2

MIUI güncellemelerini bir süre bekleten Xiaomi, Android güncellemelerine geçmeye başladı. Her ne kadar bu süreçte Xiaomi’den ayrılmış olsa da Android güncellemelerine devam eden markalardan birisi de POCO. En son tanıtılan serilerden biri olan POCO X3 NFC modeli de yeni güncelleme ile buluşmuş durumda. Yapılan açıklama sonrasında POCO X3 NFC Android 11 güncellemesinin geldiği duyuruldu.

Güncellemenin duyurulması önemli ama bundan daha önemli bir şey var. Güncelleme geldi ama herhangi bir sınırı olmadan geldi. Yani bu sefer Çin için duyuruldu gibi bir şey söylemeyeceğiz. Güncelleme bu kez doğrudan global cihazlar için sunuldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Android 11 Güncellemesini Aldı

POCO X3 NFC Android 11 Güncellemesi ile Sürüm Numarası Değişti

Yeni yayınlanan güncelleme POCO X3 NFC akıllı telefonlarının sürüm numarasını değiştirdi. Güncelleme sonrasında akıllı telefonun yazılım numarası V12.0.6.0.RJGEUXM olarak değişiklik gösterdi.

AB güncellemesi olarak da geçen bu güncelleme tabii ki ülkemizdeki cihazlar için de gelecek olan bir sürüm. Çok yakın bir zamanda ülkemizdeki cihazlar için de Android 11 dağıtımının başlayacağını söyleyebilirim. Ama burada dağıtım tabirini kullanmama dikkat edin.

Güncelleme hemen gelmeyecektir. Kademeli gelecektir. Kademe kademe yayın yapılacak ve güncelleme yakında tamamlanacaktır. Bu sürenin ne kadar olduğunu söylemek zor.

Tahmini olarak konuşmak gerekirse güncellemenin 2 ya da 4 hafta arasında tamamlanması söz konusu olabilir. Birçok güncellemenin benzeri sürelerde geldiğini biliyoruz.

Sonrasında da MIUI 12.5 sürüm güncellemesi için haberlere bakıyor olacağız. MIUI güncellemesinin ne zaman geleceğinin de şu an net olmadığını eklemek isterim. POCO bu konuda biraz daha yavaş kalıyor. Xiaomi modellerinin daha hızlı güncellemeler aldığı biliniyor. Özellikle söz konusu MIUI güncellemeleri olunca süreç biraz yavaşlıyor.