MIUI için Akıllı Widget Özelliği Geliyor

MIUI için akıllı widget özelliği ortaya çıktı. Akıllı widget telefonlara nasıl bir artı kazandıracak?

MIUI için akıllı widget

MIUI güncellemelerinde son nokta şu an için 12.5 sürümü. MIUI 12.5 sürümü için çok kısa bir süre kaldığını da biliyoruz. Beta süreci zaten başlamış olan arayüz güncellemesinin Nisan ayından sonra yaygınlaşması da bekleniyor. İlk olarak amiral gemisi akıllı telefonlarında güncellemeler yayınlanmış olacak ama güncellemenin tüm modellere yayılması çok uzun bir zaman almayacak. Güncellemeyi bir kenara bırakalım ve yeni özellikten söz edelim. Başlıkta gördüğünüz gibi MIUI için akıllı widget güncellemesi yolda.

12.5 sürüm güncellemesinden sonra bu özellik kullanıma girecek ve akıllı telefonlara önemli bir artı kazandırmış olacak. Apple’ın iOS 14 ile kullanmaya başladığı widget serisine benzer olan yeni özelliğin ayrıntıları da belli oldu.

Bunu da Okuyun: Amazfit Smart Scale Akıllı Tartı Türkiye’de Satışa Çıktı

MIUI için Akıllı Widget Özelliği Nasıl Çalışacak?

Bu özellik kullanıma girdiği zaman, ana ekranınıza bir widget ekleyebileceksiniz. Eklenen widget ise adı üzerinde akıllı olacak. İçerisinde en çok kullanılan uygulamalar yer alacak. Akıllı kısmı buradan sonra devreye giriyor. İçerisinde en çok kullanılan uygulamalar bulunacak evet ama bu uygulamalar için sürekli seçim devam edecek.

Yani kullanıcıların uygulamaları kullanma sıklığına göre widget içerisindeki uygulamalar değişecek ve uygulama sıralamaları da değişecek. Ayrıca kullanıcıların seçebilecekleri iki ayrı tasarım olacak.

Birinci tasarımda daha büyük olan uygulama simgelerinin sunulduğunu göreceğiz. Daha büyük simgeleri kullanmak istemeyen kullanıcılar için daha ufak simgelerin bulunduğu bir ikinci görünüme de yer verilecek.

Sürekli olarak değişen uygulamaların ve seçilebilir olan tasarımın dışında özelliğin daha ne gibi ayrıcalıklı sistemleri olacağı bilinmiyor. Bu konuda da açıklamaları bekliyoruz. Şu an MIUI için akıllı widget beta içerisinde yer alıyor. MIUI 12.5 yayınlandığı zaman özelliği tüm detaylarıyla da görme fırsatını bulmuş olacağız.