MIUI 12 Sürümünde Büyük Bir Sorun Yaşanıyor

MIUI 12 parlaklık ayarında bir sorun yaşanıyor. MIUI 12 sıkıntısı tam olarak ne? Hangi cihazlarda sorun yaşanıyor?

MIUI 12

MIUI 12 güncellemeleri tamamlandı diyebiliriz. Birçok akıllı telefon güncellemeyi aldı ve şu sıralar yeni güncelleme üzerinde çalışmalar sürüyor. Yakın bir zamanda MIUI 12.5 sürümü de yayınlanmaya başlayacak. Fakat yeni güncellemeler sonrasında bazı sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Özellikle son gelen güncellemeden sonra sorunlar arttı. Bu yaşanan sorunlardan birisinin öne çıktığını da söylemek gerekiyor.

En son gelen güncelleme ile yaşanan sorun, tüm cihazları etkiliyor. Reddit üzerinden de paylaşılan bilgilerle beraber kullanıcıların da doğruladığı sorun, parlaklık kontrolünde sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite Fiyatı Sızdı Ama Beklentileri Değiştirdi

MIUI 12 ile Yaşanan Parlaklık Kontrolü Sorunu

Yeni sürüm güncellemesi sonrasında ekran parlaklık kontrol çubuğu işlevlerini kaybediyor. Aslında doğru bir şekilde çalışmıyor demek daha doğru olacaktır. İlk olarak kontrolleri yapabiliyorsunuz ve ekran parlaklığında bir değişikliğe gidebiliyorsunuz ama sonrasında donma sıkıntısı yaşanıyor. Ekran parlaklık çubuğunun birkaç deneme sonrasında çalışmadığı görülüyor.

Ekran parlaklık kontrollerinin çalışmaması, büyük bir sıkıntı olarak gösterilebilir. Amiral gemisi modelleri, orta segment modeller hemen hemen her seri bu konuda bir sorun yaşandığı gözükmekte. Telefon yeniden başlatıldığı zaman ise sorunun kısa süreliğine geçtiği gözüküyor ama bir süre sonra tekrar yaşanabiliyor. Şimdilik bu sorunu kesin olarak kaç kullanıcı yaşıyor bilemiyoruz.

Ayrıca Xiaomi bir düzeltme güncellemesini de yayınlamak isteyebilir. Henüz bu konuda da bilgi yok. Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşımı gelecek olursa, yine paylaşacağız.

Sorunun tam olarak anlaşılması adına bu sıkıntının gösterildiği bir videonun linkini de paylaşıyoruz. Dediğimiz gibi şu an kaç kullanıcı bu sıkıntıyı yaşıyor bunu da bilmek şu an için mümkün değil. Xiaomi bir açıklama yapacak mı onu göreceğiz.