Çok İşinize Yarayacak 3 Gizli MIUI Özelliği

Az bilinen 3 gizli MIUI özelliği ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağı konusunda detaylarla karşınızdayız. İşte o özellikler.

gizli MIUI özelliği

MIUI, Android için güzel özelleştirmelerden bir tanesi. Belki de Android için en iyi arayüzlerden birisi de diyebiliriz. Zaman zaman ufak tefek hataları karşımıza çıkıyor olsa da genel olarak başarılı bulduğumuz arayüz için işinize yarayacak birçok özellik var. Fakat bu özelliklerin bazıları, çoğu kullanıcı tarafından bilinmiyor. Biz de herkes tarafından bilinmeyen gizli MIUI özelliği yazı dizisi yapmaya karar verdik. İlk yazımızda da 3 özelliği ele alacağız.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Bölge Değiştirme Nasıl Yapılır? Zararı Var mı?

3 Gizli MIUI Özelliği ve Nasıl Kullanılacakları?

Aslında bunlara gizli özellik demek tam anlamıyla doğru olmadı. Az bilinen, kullanıcıların fark etmedikleri özellikler diyebiliriz.

MIUI ile Güvenli Mod

Akıllı telefonlar için güvenlik mod olmazsa olmazlardan. Güvenli mod akıllı telefonunuzu, fabrika ayarlarında mevcut olan uygulamalarla en temelde çalıştırmaya yarar.

Bu sayede herhangi bir 3.parti uygulama ya da yazılım telefonunuzda soruna neden oluyorsa bunu engelleyebilirsiniz. MIUI yüklü akıllı telefonlarda güvenli modu açmak için de aşağıdaki işlemleri yapmanız yeterli.

Sol alt kısımda güvenli modda başladığınızı belirten bir ifade göreceksiniz. Telefonunuzu yeniden başlattığınız zaman normal moda dönersiniz.

MIUI Bildirimlerin Tasarımını Değiştirme

Gizli MIUI özelliği olarak gösterebileceğimiz bu özellik, bildirim tasarımlarının değişmesini sağlıyor. Tasarım açısından çok büyük bir değişiklik olmuyor ama en azından simgesel olarak değişiklikler yapıldığını görüyoruz.

En sevdiğiniz stili seçin. İster Android versiyonu isterseniz de MIUI versiyonu.

Bildirim LED’ini Özelleştirmek

Daha önce bunun hakkında bir yazı paylaşmıştık. Eğer Redmi, Xiaomi ya da POCO akıllı telefonunuz bu özelliği destekliyorsa bildirim LED’i için özelleştirmeler yapabilirsiniz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Bildirim LED’inin Rengini Değiştirme

Saklı kalmış MIUI özellikleri için şimdilik seçtiklerimiz bunlar. Benzer özelliklere yer vermeye devam edeceğiz.