Amazfit Band 5 Akıllı Bileklik Satışa Sunuldu

Amazfit Band 5 akıllı bileklik için satış açıklaması geldi. Orta seviye ile dikkat çeken bilekliğin özellikleri neler?

Amazfit Band 5

Türkiye girişini yapan Amazfit hızla ilerlemeye devam ediyor. Yeni akıllı saatlerinin satışa sunulmasının ardından bir de akıllı tartı satışları başlatıldı. Peşi sıra önemli adımları atan marka şimdi ise Amazfit Band 5 modelinin satışlarına başladığını duyurdu.

Son seri akıllı bilekliklerin satışını gerçekleştiren marka, fiyatlar konusunda da uygun bir aralığı tercih etmiş gibi duruyor. Satışlar bir yana yeni akıllı bilekliklerin özelliklerine bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Black Shark 4 ve 4 Pro Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Amazfit Band 5 Özellikleri Neler?

Yeni akıllı bileklik daha çok sporculara odaklanıyor desek yeridir. Akıllı bileklikte BioTracker 2 adı verilen bir ölçüm özelliği bulunuyor ve bu özellik sayesinde en iyi seviyede doğrulukla kalp atış hızı ölçülebiliyor.

Sadece kalp atış hızını da ölçmekle kalmıyor. Aynı zamanda uyku takibi yapma gibi artıları da bulunuyor. Hatta uyku takibinin detaylı bir sistem sunuyor olduğunu da ekleyelim. Yani REM uykusu dönemini, deri uyku halini ölçerek bunlar hakkında veriler paylaşılıyor.

Ek olarak bileklik nefes egzersizleri özelliği ve adet döngüsü izleme özelliği gibi üst segment cihazlarda yer alan özellikleri de barındırıyor. Kandaki oksijen seviyesinin ölçülmesi için OxygenBeats teknolojisini de kullanan Amazfit Band 5, Türkiye’de olmasa da sanal asistan desteğine de sahip. Amazon Alexa desteği mevcut.

Tüm bu özelliklerin yanında ekran kısmında ise OLED kullanılmakta. 1.1 inçlik bir boyutta olan OLED ekran 126 X 294 piksel çözünürlük sunuyor.

Standart kullanımlarda 15 günlük pil kullanım ömrü olan ve güç modu ile bunu destekleyebilen bilekliğin fiyatı ise 330 TL olarak açıklandı. Mi Band serilerine bakacak olursak son seri ile hemen hemen benzer bir fiyat var ama özellikler bir tık daha iyi gibi duruyor.