Xiaomi’den Elektrikli Otomobiller İçin Açıklama Geldi

Xiaomi elektrikli otomobil iddiaları için resmi bir açıklama yayınladı. Elektrikli bir otomobil için çalışma yapılacak mı?

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi’nin birkaç farklı alanda ürün sunduğu herkes biliyor. Akıllı telefonlar başrol ise onlarca yardımcı oyuncu var. Bu zamana kadar bilgisayarlar, aksesuarlar, akıllı ev ürünleri gibi birçok ürünün sunulduğunu gördük. Fakat son iddia farklı bir noktadaydı. Bu ürünlerin hiçbirine benzemeyen bir teknoloji geleceği ve markanın farklı bir alana gireceği söylenmişti.

İddialara göre markanın yeni giriş yapacağı alan otomobil sektörü olacaktı. Apple’dan önce davranarak kendi elektrikli otomobillerini geliştireceği söylenen Xiaomi, iddialar giderek yoğunlaşınca bir açıklama yapma gereğinde de bulundu. İddiaları değiştirecek resmi açıklama da sonunda gelmiş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi SmartTag Cihazı Geliyor! Taslak Görseller Gözüktü

Xiaomi Elektrikli Otomobil Geliştirmiyor

Ortaya atılan ilk iddialarda yeni elektrikli otomobil için çalışmalara geçildiği ve hatta otomobillerin de CEO Lei Jun liderliğinde bir ekip tarafından geliştirildiği söylenmişti.

2021 yılı içerisinde marka bu konuda önemli bir sürpriz mi yapacak derken resmi açıklama umutları söndürdü. “Elektrikli Araç Sektörüne Ait Raporların Şeffaflaştırılması” başlığı altında yapılan açıklamada, Xiaomi’nin şu an için böyle bir proje içerisinde olmadığı söylendi.

Markanın böyle bir proje içerisinde olmadığı söylenirken, yani iddialar yalanlanırken kapılar da tam olarak kapatılmadı. Şu an için böyle bir proje içerisinde olunmadığı söylendi. Yakın zamanda bu konuda çalışmalar yapılmayacak ama sonrası için böyle bir çalışma gündeme gelebilir.

Yetkililer böyle bir projenin başlaması durumunda, kullanıcıların Xiaomi bilgilendirmelerini beklemesi gerekeceğini de eklemiş durumda. Yani bu demek oluyor ki şu an için herhangi bir elektrikli araç projesi söz konusu değil. Fakat bu gelecek dönemde de elektrikli araçlar üretilmeyecek demek değil.

2021 yılında olmaz ama belki de 2025 yılında böyle bir projenin hayata geçirildiği görülebilir. Söylediğimiz gibi marka tamamen ben bu işten çekiliyorum ya da adım anılmasın dememiş. Her an böyle bir sürprizle gelebilecek şekilde kapıları açık bırakmış.

Exit mobile version