Xiaomi Türkiye, 30 Milyon Dolarlık Türkiye Yatırımını Açıkladı

Xiaomi Türkiye resmi olarak üretime başlıyor. Xiaomi'nin Türkiye'de telefon üretimi için resmi bilgiler açıklandı.

Xiaomi Türkiye

Bir süredir Xiaomi’nin Türkiye’de üretim yapmaya hazırlandığı konusunda bilgiler paylaşıyoruz. Paylaştığımız bilgiler önemli sızıntılardan oluşuyor olsa da resmi açıklama bir türlü gelmemişti. Şimdi beklenen açıklama Xiaomi Türkiye tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamayla beraber üretim için tüm detaylar da ortaya çıkarıldı. Nasıl bir üretim ağıyla karşılaşacağımızı öğrendik ve yatırım miktarını da duymuş olduk. Peki detaylar neler?

Bunu da Okuyun: Xiaomi’nin Türkiye Yatırımı Detaylandı! Planlar Neler?

Xiaomi Türkiye, Üretim için Detayları Açıkladı

Yapılan resmi açıklamaya göre firma, 2021 yılının ilk çeyreğinde üretime başlayacak. Hem beyaz yaka hem de mavi yaka çalışanların olacağı toplamda 2 bin kişi işe alınacak. Zaten sızıntılarda da yine 2000 kişinin alınacağı söylenmişti.

Salcomp iş birliği ile üretim yapılacak ve yılda 5 milyon akıllı telefon üretilecek. İlk etapta yapılan yatırım ise 30 milyon dolar olacak.

Konuya ilişkin basın açıklamasında Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Usher Liu şunları söyledi:

“Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye’de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye’nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz. “Xiaomi olarak en önemli önceliğimiz bulunduğumuz her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek. Bu sebeple Türkiye’nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için en değerli pazarlardan biri olan Türkiye’de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlayacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim.”

Yeni yatırımın telefon fiyatlarını nasıl etkileyeceğini de zaman gösterecek. Üretim miktarının dönem dönem artıp artmayacağı konusunda da şu an için net bir bilgi yok.

Exit mobile version