Xiaomi, Redmi K40 için Resmi Fotoğrafı Paylaştı

Redmi K40 akıllı telefonu için resmi görsel ortaya çıktı. Telefon böyle mi gözükecek?

Redmi K40

Redmi K40, markanın yeni amiral gemisi akıllı telefonlarından biri olacak. Bunu bilmeyen kalmadı zaten. Asıl öğrenmek istediğimiz ise ne kadar iddialı bir akıllı telefon göreceğimiz. Sunulacak olan akıllı telefon ne gibi özelliklere sahip olacak bu konuda da bilgiler gelmeye başladı.

Daha önce Xiaomi birkaç paylaşım yapmıştı. Snapdragon işlemcisinin kullanılacağını da bu paylaşımlardan sonra anlamıştık. Fakat netleşmeyen bazı detaylar da vardı. Mesela telefonun kameraları. Nasıl bir kamera düzeni geleceği hala net değil derken, Xiaomi bu konuda bir paylaşım yaptı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 için Kesin Tarih Açıklandı

Redmi K40 Çok Sayıda Arka Kamerayla Gelecek

Telefonun kamera alanını gösteren paylaşımda, 3 arka kameranın olacağı anlaşılıyor. Bu alan içerisinde yer alacak olan kameralarda 108 MP değerinde ana kamera da bulunacak. Dev kameranın dışında ikinci kamerada bir hayli dikkat çekecek.

Bu kameranın da geniş açılı kamera olması bekleniyor. Ayrıca birde telemakro kamerasının bulunduğunu göreceğiz. Toplamda 3 arka kameranın olacağı akıllı telefonun kamera tasarımı da yine Mi 11 akıllı telefonlarında kullanılan kamera tasarımına bir hayli benzeyecek.

Kamera dışında Redmi K40 akıllı telefonunda Snapdragon 888 işlemcisi yer alacak. Yeni işlemci beraberinde 8 GB’a kadar RAM miktarı ile gelecek. Bunun dışında ekran kısmında da değişiklik olacak. Amiral gemisi modellerinde gördüğümüz kavisli ekranı göremeyeceğiz. Ekran yine AMOLED ekran olacak ama bu kez AMOLED ekran kavisli olarak seçilmeyecek.

Redmi K40 serisi için beklenen bu özellikler yakın zamanda doğrulama da alacak. Şöyle ki tanıtım tarihi için çok beklemeyeceğiz. Şubat ayı bitmeden 25 Şubat tarihinde tüm serinin tanıtımı yapılacak. Tabii ki tüm seri aynı anda satışa çıkmayacak ama sonuçta tüm seri tanıtılacak. Yine birkaç ay içerisinde de satışların başlaması bekleniyor. Tabi temelde satışlar Çin’de olacak. Başta bir ülke için satış yapılacak mı göreceğiz.