Xiaomi Mi Pad 5 Geliyor! Özellikleri Gözüktü

Xiaomi Mi Pad 5 tabletinin görseli ve fiyat bilgileri geldi. Sonunda marka tablete geri dönüş yapıyor.

Xiaomi Mi Pad 5

Bir süredir tablet alanında sessizliğini koruyan Xiaomi, geri dönüşünü yapmakta kararlı. Markanın geri dönüş yapacağı modelin ise Xiaomi Mi Pad 5 tablet modeli olacağı iddia edildi. İş iddia kısmında da kalmadı. Bu sefer yeni tabletler için hem görsel paylaşıldı hem de yeni tabletin özellikleri için paylaşımlar yapıldı.

Tabletin tasarımını öğrenmekle kalmadık aynı zamanda tabletin içerisinde yer alacak olan özellikleri de öğrenme fırsatını bulmuş olduk. Tabii ki şu da var yeni tablet hazır olsa bile resmi bilgilendirme gelmedi. Yani bu özellikleri beklenen özellikler sınıfına almamız daha doğru olacaktır.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Tamamen Görüntülendi! 3 Model Geliyor

Xiaomi Mi Pad 5 Neler Getirecek?

Önce tabletin sahip olacağı tasarıma bir bakalım. Dedik ya artık görsel var ve tasarımı biliyoruz. Büyük bir sürpriz olmazsa Xiaomi de Apple yolundan gidecek. Yani tabletlerini akıllı telefonlarına benzetecek.

Tabletin arkasında yer alan kamerası Mi 11 kamera yapısıyla aynı olacak. Bu modül içerisinde yer alan kameralar ise farklı olacak. Ön kısımda ise çerçeveli bir ekran olacağını söyleyelim. Ekran çerçevesinin çok geniş olmayacağını da eklemiş olayım. Dedim ya iPad izinden gidiliyor.

Teknik özellikler ise çok iddialı olacak. Xiaomi Mi Pad 5, 2K çözünürlüğünde 144 Hz yenileme hızında bir LCD ekranla gelecek. 10 inç üzerinde olacak ekran için boyut net değil. Fakat şunu biliyoruz ki koruma için Gorilla Glass 5 camlarına yer verilecek. Diğer özellikler için de bir listeleme yapalım.

İşlemci: Snapdragon 870 işlemci olacak.

Kamera: Sony IMX586 20 MP ana arka kamera ve 13 MP makro çekim kamerası

Kalem: Yanda manyetik bir kalem olacak.

RAM: 8 GB ve 12 GB RAM olacak.

Fiyatları ise RAM ve kapasiteye göre değişecek. Beklenen fiyatlar şöyle;