Xiaomi Mi 11 vs Redmi K40 Pro Arasındaki Performans Farkı Şaşırtıyor

Xiaomi Mi 11 vs Redmi K40 Pro performans karşılaştırması yayınlandı. İki telefon arasında şaşırtıcı fark var.

Xiaomi Mi 11 vs Redmi K40 Pro

Redmi K40 Pro modelinin tanıtımını yakından takip ettik. Tanıtım sırasında kullanılan ifadeler de çok dikkat çekici olmuştu. Şöyle ki Xiaomi, Mi serisinden bile daha iyi bir telefon sunduğunun sinyallerini vermişti. Biz de bu konuda bir araştırma yaptık ve Xiaomi Mi 11 vs Redmi K40 Pro modellerinin karşılaştırıldığı bir çalışma bulduk.

Sonuçlar ise opldukça şaşırtıcı. Aslında iki telefonda da Snapdragon 888 işlemci kullanılıyor ama iki telefon arasında ciddi bir performans farkı olduğu gözüküyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Şimdiden Satışa Çıktı

Xiaomi Mi 11 vs Redmi K40 Pro Performans Farkı Nasıl?

Yeni akıllı telefonlar için yapılan karşılaştırmaya göre Redmi K40 Pro akıllı telefonları çok daha önde. Telefonların 4 farklı kategoride karşılaştığı gözüküyor. Tekrar belirtmek isterim ki iki modelin içerisinde de Snapdragon 888 işlemcisi yer almakta ve bu işlemciler hemen hemen aynı değeri vermeli. Ama öyle olmamış. Karşılaştırma sonuçlarında alınan puanları aşağıya ekliyorum.

GPU Karşılaştırması

İşlemci Karşılaştırması

AI Teknolojisi Karşılaştırması

Hafıza Erişimi

Xiaomi Mi 11 sadece hafıza erişimi konusunda biraz daha iyi gibi gözüküyor. Bunun dışında Redmi modelinin çok daha önde olduğunu söylemek gerekiyor. Redmi modeli genel puan karşılaştırmasında da daha iyi sonuçlar alıyor.

Genel puanlarda Mi 11, 685.491 puan alıyor. Buna karşın Redmi K40 Pro akıllı telefonları 717.862 puan almış olarak gözüküyor. İki telefon arasındaki bu farkı resmi olarak da görmek lazım. Elbette Xiaomi karşılaştırmaları açıklayacaktır.