Xiaomi Mi 11 Lite Canlı Görüntülendi

Xiaomi Mi 11 Lite canlı canlı ortaya çıktı. Yeni akıllı telefon beklenen tasarıma sahip olacak mı?

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite, Türkiye’de en çok beklenen akıllı telefon. Öyle ki Lite modelleri fiyat dengesi sayesinde çok daha fazla tercih ediliyor. Bu Lite modeller içerisinde ise genelde amiral gemisi serisi akıllı telefonların modelleri yer alıyor. Mesela Mi 10 Lite modeli gibi.

Haliyle fiyat dengesi yüzünden bizim de merak ettiğimiz akıllı telefon ise artık çok yakın. En son telefonun gerçek görüntüleri olduğu ortaya çıkan görseller paylaşıldı.

Bunu da Okuyun: Özel Xiaomi Duvar Kağıdı Projesini Duyuruldu! İşte O Duvar Kağıtları 

Xiaomi Mi 11 Lite Tasarımı ve Özellikleri

Yeni telefonda beklediğimiz değişiklik kamera bölümündeydi. Öyle de gözüküyor. Telefonun arka kısmında yine kare kamera alanı var ama buradaki kameralar daha küçük. Ana kamera bir tık büyük ama ana modellerde olduğu gibi değil. Bunun altında da yine nispeten geniş bir kamera var.

Sağ kısımda ise üçüncü bir kamera gözüküyor. Bu kamera neden diğerlerinden yarı onu bilemiyoruz. Kasa olarak biraz daha düz bir ekranlı olacağı ve biraz daha dikkat çekici çerçeveleri olacağı gözüken akıllı telefonların, alt kısmında ise ek bir çerçeve bölümü kullanılmamış. Bu bir avantaj olarak da değerlendirilebilir. Parmak koymak için ayrıldı gibi bir çerçeve saçmalığı yok.

Bu modelin tasarımı böyle olacak ama ya serinin teknik özellikleri neler olacak? İşte bu konuda da bilgiler var. Bir kere orta segment olacağı söylenen telefonda Snapdragon 720G işlemcisi olacak. Bir de 5G versiyon olacak ve bu modelde de Snapdragon 775 isimli işlemci olacak.

Ekranda ise çok yüksek kalite olmayacak ki zaten fiyat düşsün diye seçim LCD olacak. 120 Hz yenilemeli ekran temel modele göre daha geri planda olacak.

Asıl büyük gizem kameralarda. Mi 11 kameraları çok iddialı. Muhtemelen Lite için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Çünkü Lite modelinde 64 MP arka ana kamera olacağı söyleniyor.

Bunun yanında da 8 MP +5 MP kamera olacak. Bu iki kameranın da hem makro çekim hem de ultra geniş kamera eksiğini kapattığını göreceğiz. 4000 mAh üzerinde batarya kapasitesi ve 30W üzerinde bir hızlı şarj desteği olacağı da söylenen akıllı telefonun ne zaman tanıtılacağını da şu gün hala bilemiyoruz.