Xiaomi Mi 10T Lite için Android 11 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonları için beklenen güncelleme yayınlandı. Android 11 sürüm güncellemesi global olarak sunulmuş durumda.

Xiaomi Mi 10T Lite

MIUI güncellemeleri önemli ve akıllı telefonlara yeni bir görünüm kazandırıyor. Fakat bunlar sistem güncellemeleri olmuyor. Bunlar arayüz için yayınlanan güncellemeler oluyor. Sistem güncellemeleri ise Android işletim sistemi için yayınlanan güncellemeler. Bir yandan da bu güncellemeleri merak ediyoruz. İşte yeni bir sistem güncellemesi haberiyle daha karşınızdayız. Bu sefer Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefon modeli için yeni bir güncelleme yayınlandı ve telefonlar Android 11 işletim sistemini aldı.

Bu modelle beraber orta segment Xiaomi modelleri de Android 11 güncellemelerini almaya başlamış oldu. Android 11 güncellemesinin sürüm numarasına ve indirme detaylarına geçelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonlarda İndirim Kampanyası Başladı

Xiaomi Mi 10T Lite Android 11 Güncellemesini Aldı

Yeni güncelleme sonrasında akıllı telefonda seri numara yani sürüm yapı numarası V12.0.2.0RJSMIXM olarak değişiyor. Bu yapı numarasını gördüğünüz zaman anlayacaksınız ki yeni Android 11 sürümünü almış olacaksınız. Güncelleme global olarak yayınlandığı için, her bölgede satılan Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonlarında bu güncellemeyi göreceksiniz.

Bunun dışında güncellemenin boyutu ise 2.5 GB civarlarında. İlk sistem güncellemesi olduğu ve beraberinde güvenlik yamalarını da sunması nedeniyle güncellemenin boyutunun bu kadar yüksek olduğunu görüyoruz. Bundan sonra gelecek Android 11 yükseltme güncellemelerinde ve sistem güncellemelerinde boyutun bu kadar büyük olması beklenmiyor.

Ülkemizde de yeni yeni görmeye başladığımız Lite modelinin, Android güncellemesi alması sevindirici elbet ama bu model için MIUI 12.5 bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Bu konuda ise hala net bir süre veremiyoruz. Nisan ayına doğru deniyor ama gün bazında bilgi verilmek istense bilgi olmadığını ekleyelim.

Android 11 güncellemesini de hemen göremeyebilirsiniz. Bu güncellemenin dağıtım sürecinin tamamlanmasını beklemeniz gerekiyor. 1 hafta ile 4 hafta arasında güncellemenin dağıtımı devam edecektir.