Xiaomi, Clubhouse Rakibi Uygulama Sunmaya Hazırlanıyor

Xiaomi, Clubhouse sistemine benzer bir sistem sunabilir. Bunun için hazırlıkların yapıldığı iddia ediliyor.

Clubhouse

Clubhouse, sadece iOS platformunda kullanılıyor ve davetiyeyle üye alıyor olsa da son zamanlarda adını çok sık duyuruyoruz. Uygulama o kadar çok tuttu ve ilgi çekti ki rakipleri de ortaya çıkmaya başladı. Facebook ve Twitter gibi platformların uygulamaya rakip olacak yeni sistemler geliştirdiği söyleniyor. Bu sosyal medya devleri bir yana, şu sıralar Xiaomi için de bir hareketlilik var. İddialara göre Xiaomi rakip olarak kendi uygulamasını sunacak.

Üstelik bu yeni bir uygulama da olmayacak. Daha önce kullanılan bir uygulamanın özelleştirilmiş hali olacak. İddialara göre bu kez marka hedefi tam isabetle vurmak istiyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Tamamen Görüntülendi! 3 Model Geliyor

Clubhouse Rakibi Mi Talk Geliyor

Daha öncesinde gördüğümüz fakat çok fazla bir geçmişi olmadığını bildiğimiz Mi Talk uygulamasının özelleştirileceği ortaya çıktı. Uygulamada yapılan özelleştirme sonrasında Mi Talk için sesli sohbet özelliği verilecek ve hemen hemen Clubhouse benzeri bir uygulama ile karşı karşıya olacağız.

Uygulamanın Android ya da iOS sınırının ise olması beklenmiyor. İlk etapta Xiaomi cihazları arasında kullanılacak kadar sınırlı bir kullanım olacağı düşünülüyordu fakat son sızıntılar bu beklentiyi değiştirdi. Yeni bilgilere göre yenilenmiş ve sesli sohbet özelliğini kazanmış olan Mi Talk, hem iOS mağazasında yer alacak hem de Google Play Store üzerinde yer alacak.

Her iki mağaza için de sunulacak uygulamanın sistemsel farklılıkları elbette gelecektir ama bunu bilemiyoruz. Ayrıca uygulamanın herkese açık olarak sunulmama ihtimali de var. Kurumsal olarak belli kullanıcılar için geleceği de iddia ediliyor.

Sesli sohbet özelliğinin neden bu kadar abartıldığı konusunda hiçbir fikrim yok ama şunu söyleyebilirim ki görünen bu alanda daha çok rakibin geleceği. Xiaomi sadece başlangıçlardan biri olabilir. Benzeri çalışmalara Samsung ve hatta Apple gibi firmalar bile adım atabilir.