Tabletler için Özel MIUI Arayüzü Geliyor

MIUI arayüzü için özelleştirme yapılıyor. Akıllı telefonlar dışında tabletler için de özelleştirilmiş bir MIUI sürümüne hazır olun.

MIUI

MIUI arayüzü için özelleştirme çalışmaları devam ediyor. Tamam Android tabanında geliştirilen bir arayüz ama Xiaomi yeni özellikler kazandırmak ve biraz daha fark yaratmak için farklı çalışmalar yapıyor. En son global olarak 12.5 sürüm güncellemesinin duyurulduğuna şahit olduk.

Yeni sürümün global olarak ortaya çıkması bir yana, bu arayüz için önemli bir çalışmaya da adım atılacağı ortaya çıktı. Firmanın halkla ilişkiler genel müdür olarak görev yapan Xu Jieyun tarafından gelen açıklamalara göre, özelleştirilmiş olan bir tablet sürümüne hazır olmak gerekiyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 4 için Beklenen Resmi Açıklama Geldi

MIUI Tablet Sürümünde Farklar Neler Olacak?

Akıllı telefonlarda kullanılan arayüz, biraz daha özelleştirilecek ve tabletlere uyumlu olarak farklı bir versiyon olarak sunulacak. Katlanabilir akıllı telefonlara ve tabletlere uyumlu olacak olan bu sürüm, genel dizilimleri ve simge tasarımlarını değiştirecek.

Kısacası daha geniş bir ekran için tam uyumlu olan bir MIUI arayüzü göreceğiz. Bunun dışında tabletlere ve katlanabilir akıllı telefonlara özel menüler ve özellikler de gelecekse bu sürüm üzerinden verilecek.

Aslında bunun bir örneğini daha önce gördük. Öncesinde gördüğümüz örnek Apple’ın çalışması. Yakın zaman önce iPhone ile iPad işletim sisteminde ayırma yapıldı. iOS ve iPadOS sürümleri sunuldu.

İki farklı versiyon sunulması, iPadOS için ek geliştirmelerin yapılmasını da sağlamıştı. Şimdi aynı durumu Xiaomi yapacak. Yine temelde aynı arayüz kullanılacak ama tabletler ve telefonlar versiyonları arasında bir değişiklik yapılmış olacak.

Bu sistem güncellemesinin ise Mi Mix 4 modeliyle beraber yapılması bekleniyor. Mi Mix 4 akıllı telefonlarının katlanabilir ya da tablet yapısında bir model olması beklenmekte. Bunun için de özelleştirilmiş olan arayüz versiyonunun ilk bu modelde denenmesi olası olacaktır. Tablet sürümüne ilişkin bir bilgi verilecek ya da bir detay paylaşılacak olursa yine bilgi vereceğiz.