Redmi Note 9S için Android 11 Geldi!

Redmi Note 9S akıllı telefon modeli için yeni Android sürümü geldi. Android 11 güncellemesi ile sürüm nasıl değişti?

Redmi Note 9S

MIUI 12.5 güncellemesine odaklandık ama bu süreçte Android 11 güncellemelerini de unutmuyoruz. Xiaomi, Android güncellemeleri konusunda her ne kadar yavaş bir marka olsa da bir bir güncellemeler gelmeye başladı. En son Redmi Note 9S modeli için Android 11 sürüm güncellemesinin yayına açıldığı duyuruldu.

Bu güncelleme diğer sürümlere göre biraz daha farklı çünkü bu kez Çin’de kapalı kalacak olan bir güncelleme yok. Bu kez satışı yapılan her cihaza ulaşacak global bir sürüm güncellemesi gelmiş durumda.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Pro Özellikleri Gözüktü! Çok İddialı Geliyor

Redmi Note 9S için Android 11 Global Olarak Yayında

Global olarak yayına açılan güncelleme ile MIUI sürümü değişmiyor. MIUI 12.5 sürüm yükseltmesi gelmiş değil. Sadece MIUI 12 arayüzüne ek yamalar geliyor. Güncelleme sonrasında Android sürümü değişiyor. Android 10 işletim sistemiyle çıkış yapan akıllı telefon Android 11 sürümüne çıkıyor.

Yazılım sürümü de Global V12.0.1.0 olarak değişiyor. Güncelleme ile tüm yeni Android özelliklerini alan akıllı telefonun, Ocak 2021 güvenlik yamalarını da aldığını belirtelim.

Güvenlik yamalarının da eklenmiş olması, güncelleme boyutunun biraz daha yükselmesine neden olmuş durumda. Normalde 2 GB seviyesinde olan güncelleme boyutu, güvenlik yamalarıyla beraber 2.5 GB seviyesine kadar çıkmış.

Şu an global sürümde yayına açılan güncellemenin tabii ki ülkemiz cihazlarında da gözükmesi söz konusu olacak. Ülkemizdeki cihazlarda güncellemeyi hemen göremeyebilirsiniz. Her ne kadar global sürüm olsa da parça parça dağıtım söz konusu.

Yani her Redmi Note 9S modelinde yeni sürümü görmek zaman alacak. Bu süre ne kadar uzar ya da dağıtım ne zaman tamamlanır bilemiyoruz. Güncelleme konusunda, dağıtım konusunda ek bir bilgi gelirse biz de bilgi vereceğiz.