Redmi Note 10 Temel Modelde Bile AMOLED Ekran Sunacak

Redmi Note 10 akıllı telefonu için yeni kutu görseli geldi. Kutu görselinde AMOLED ekran gözüküyor.

Redmi Note 10

Redmi Note 10 akıllı telefonları içerisinde Pro serisi olacak olan modelin kutu görselleri yayınlanmıştı. Daha önceki haberimizde bu kutu görsellerini paylaştık. Pro modelin tasarımı da büyük ölçü de şekillenmiş ve açıkçası kesinleşmişti. Bunun hemen ardından temel modelin tasarımını gösteren bir kutu görseli daha geldi.

Önce temel modelin de tasarımı netleşti diyerek haber yapmaya karar vermiştik. Fakat baktık ki sadece tasarım ortaya çıkmadı. Daha önemli olan bir detay göze çarpıyor. O detay da söz konusu akıllı telefonların ekran panelleri. Paylaşılan bilgilere göre telefonun ekran paneli AMOLED olacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi SmartTag Cihazı Geliyor! Taslak Görseller Gözüktü

Redmi Note 10 Bile AMOLED Ekranla Geliyor

Zaten Pro akıllı telefonlarında AMOLED ekran kullanılacağını biliyorduk. Bu Note serisi için de önemli bir dönüşüm olarak dile getirilmişti. Hatta bunun da haberini yapmıştık. Burada sürpriz olan ise temel modelde de aynı şeyin geçerli olması oldu. Kutu görsellerine göre temel modelde de AMOLED ekran kullanımı devam edecek.

LCD yerine tüm seride AMOLED ekran kullanılmış olacak. Çözünürlük değeri de yine FHD+ olacak. Telefonun AMOLED ekrana geçmesi, temel modelde bile çok iddialı bir ekranın kullanılacağı anlamına geliyor.

Tabii ki bunun fiyatlara yansımasının nasıl olacağını da bilemiyoruz. Böyle bir hamleye imza atılacak olması, fiyatların bir hayli yükselmesine neden olacak düşüncesi var. Fakat Xiaomi daha öncesinde yaptığı açıklamalarda telefonun fiyat rekabetiyle geleceğini söylemişti.

Bir toparlama yaparsak hem AMOLED ekran kullanılması, hem yeni bir ekran tasarımına geçilmesi hem de kameraların değiştirilmesine karşın fiyatlar çok uygun olacak. Bu durumda Redmi Note 10 akıllı telefonlarının satışlarını hiçbir şey engelleyemeyecektir.

Benzer bir dönüşüm Redmi Note 8 akıllı telefonlarında da yaşandı. Bunun sonucunda en çok satan telefonlar arasında Redmi Note 8 modelleri de yer aldı. Şimdi söylenen başarılı olursa, Redmi Note 10 akıllı telefonları için de bu durum geçerli olacaktır. Bakalım sonuç nereye varacak? Tanıtıma pek bir süre yok.