Redmi Note 10 için Kesin Tarih Açıklandı

Redmi Note 10 için resmi açıklamalar geldi. Telefonun çok iddialı özellikleri ortaya çıktı. İşte o detaylar.

Redmi Note 10

Redmi Note 10 serisi çok yakında. Yeni serinin Mart ayında geleceği zaten söylenmişti ama şu gün gelecek diye bir bilgi verilmemişti. Yeni akıllı telefon modelleri için şu gün diyebileceğimiz tanıtım tarihi de sonunda açıklanmış durumda.

Buna göre söz konusu seri geri planda bırakılmayacak ve Mart ayının ilk günlerinde tanıtıma çıkarılacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Bölge Değiştirme Nasıl Yapılır? Zararı Var mı?

Redmi Note 10 Ne Zaman Geliyor?

Telefon için kesin tarihi veren yine Xiaomi oldu. Sadece tarih paylaşımı da yapılmadı. Bunun yanında yeni akıllı telefonların bazı özellikleri de resmi afişlerde paylaşıldı. Buna göre yeni akıllı telefonlar 4 Mart 2021 tarihinde tanıtılacak.

Mart ayının başında gelecek olan akıllı telefon serisinde hem Pro modeller hem de 4G ve 5G destekli olan modeller yer alacak. Ayrıca akıllı telefonların kullanacağı işlemci de Qualcomm olacak. Bu soru işaretleri ortadan kalkmış durumda.

Qualcomm serisinin Gaming adı verilen işlemcileri kullanacağı kesinleşen akıllı telefonun, ortalanmış ekrana gömülü ön kamera kullanacağı da ortaya çıkmış oldu. 108 MP değerinde ana kamerası olacağı da söylenen akıllı telefonların, su geçirmezlik konusunda da yeni bir dönem başlatacağı ortaya çıktı.

Yine resmi paylaşımla doğrulanan bilgilere göre telefonda IP52 sertifikası yer alacak. Bu sertifika sayesinde telefonun suya ve toza karşı belli bir seviye koruması olacak.

Bunun dışında hem arka hem de ön kısımda Gorilla Glass korumaları kullanacak. Bu da Redmi Note 10 modellerinin düşmelere ve çizilmelere karşı daha korunaklı olacağı anlamına geliyor.

Yeni akıllı telefonlar için paylaşılan bu detaylar, söz konusu serinin çok daha iddialı olacağının kanıtı. Tüm bunlar resmi bilgiler. Bu bilgiler dışında telefonun AMOLED ekran gibi artıları da olması bekleniyor.

Asıl bomba ise paylaşılan bu bilgiler değil. Asıl bomba şu ki söz konusu akıllı telefonlarda çok ciddi bir fiyat rekabeti olacak. Yani tüm bu özellikler çok daha düşük fiyatlara sunulabilir. İddialar bu yönde ve Redmi serilerinin bir kez daha yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.