Redmi K40 ve K40 Pro Resmen Gözüktü

Redmi K40 ve K40 Pro akıllı telefonlarının tasarımı ortaya çıktı. TENAA kayıtlarında gözüken telefonların tasarımı nasıl olacak?

Redmi K40

Redmi K40 serisi için 15 günlük bir süre kaldı. Pro telefondan ve temel telefondan oluşacak olan seri, iki ayrı model olarak gelecek. Geçtiğimiz günlerde 25 Şubat tarihini işaret eden tanıtım afişi de paylaşılan seri, şimdide TENAA kayıtlarında gözüktü.

Telefonların tasarımı için çok önemli bir sızıntı olarak değerlendirilebilecek TENAA görüntülerine göre, iki model arasında çok ufak farklılıklar olacak. Daha çok kamera kısmında bir fark olduğunu göreceğiz.

Bunu da Okuyun: Tabletler için Özel MIUI Arayüzü Geliyor

Redmi K40 Tasarımı Nasıl Olacak?

Yeni akıllı telefonun arka kapak kısmında kullanılacak kamera alanı, Mi 11 modeline çok benzeyecek gibi duruyor. Sadece biraz daha uzun bir kamera alanının olduğunu göreceğiz. Daha uzun kamera alanı içerisinde lensler ise yine çok büyük gözükecek gibi duruyor. Üst kısımda ana kameranın olacağı büyük bir lens dikkat çekecek.

Boyut olarak çok daha yüksek olan lensi alt kısımda daha küçük kameralar tamamlayacak. Mi 11 modelinde yer alan arka kapak tasarımına çok benzeyeceğini gördüğümüz telefonun ön kısmına ilişkin bir detay ise bulunmuyor. Aslında ekranda TENAA görüntülerinde yer alıyor ama ekran tamamen siyah bir panelden oluştuğu için detaylar gözükmüyor.

Diğer bir model ise Pro modeli. Pro akıllı telefonlarına ait olduğu söylenen görsellerde de çok büyük bir fark yok. Dediğimiz gibi daha çok kamera kısmında bir fark varmış gibi duruyor. Pro modelinde üst kısımda yer alan lens yine çok geniş bir lens olurken, alt kısımda da bir o kadar geniş ikinci bir lens olması dikkat çekiyor. Geniş iki lens arasında ise çift kamera bulunuyor ve bu çift kameranın boyutları bir hayli küçük.

Her iki telefonun tasarımı için de şimdilik bunları biliyoruz. Temel model Snapdragon 870 ya da MediaTek 1200 işlemcisini kullanacakken, Pro model Snapdragon 888 işlemcisini kullanacak. Yani iki amiral gemisi telefon karşımızda olacak. İddialı modellerin diğer özellikleri için de tanıtım tarihini iple çekiyoruz.