Redmi K40 ve K40 Pro Ekran Özellikleri Paylaşıldı! Çok İddialı

Redmi K40 ve K40 Pro serisinde yer alacak olan ekran ortaya çıktı. Çok etkili bir ekran gelmesi bekleniyor.

Redmi K40 ve K40 Pro

Redmi K40 ve K40 Pro akıllı telefon modelleri, yeni gündem konumuz. Tanıtıma sadece 5 günlük bir süre var. Ayın 25’inde yeni akıllı telefon serisi karşımıza çıkacak. Bugün telefonlar için yeni bir videonun paylaşıldığını da söylemiştik. Şimdi ise resmi olarak markanın yeni paylaşımları geldi ve telefonların ekran özellikleri ortaya çıktı.

Yeni afiş görselleri ekran özelliklerini gösteriyor. Bu görsellere göre Xiaomi çıtasını yükseltecek ve Samsung gibi rakiplerini bu konuda yakalamayı hedefleyecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Lite için Android 11 Güncellemesi Geldi

Redmi K40 ve K40 Pro Ekran Özellikleri Neler Olacak?

Doğrulanan bilgilere göre yeni akıllı telefonda, Samsung E4 OLED ekranlar kullanılacak. Daha önce Mi 11 akıllı telefonunda aynı ekran kullanılmıştı. Mi 11 belki önemli bir kriter olmayabilir. Bunun için başka bir örnek daha verelim. Bu ekranlar daha önce Samsung Galaxy S21 akıllı telefonlarında da kullanılmıştı.

Yeni OLED paneller, diğer modellerden bildiğimiz kadarıyla bir hayli kaliteli olan paneller. Organik materyallerden üretiliyor olması sayesinde, yüksek ışık gücü sağlayan ekranlar aynı zamanda daha az güç tüketimi yapılmasını da sağlıyor.

Yani bu durumu şöyle anlayabiliriz ki daha net görüntü ile daha iyi ışık veriliyor ama daha az güç tüketimi yapılıyor. Bunların hepsi bir araya getirildiği zaman çok etkili bir ekran sistemi göreceğimizi anladığımız akıllı telefonların, 120 Hz yenileme hızına sahip olacağını da ekleyelim.

Yeni ekranların kullanılacak olması ve Redmi K40 ve K40 Pro için bu ekranların doğrulanması, Mi 11 serisinden geri kalmayacak bir akıllı telefon serisiyle karşı karşıya olacağımızın da kanıtını oluşturuyor.

Snapdragon 888 işlemci, böyle bir ekran, 33W hızlı şarj desteği, yeni kamera sistemi gibi artılarla beraber söz konusu seri çok konuşulacak orası kesin. Burada en önem verilmesi gereken konu, tüm bu özelliklerin karşılığında nasıl bir fiyat isteneceği olacak. Fiyat yüksek olursa, o beklenen performansın bir anlamı olmayacaktır.