Redmi K40 Tanıtıldı; Özellikleri ve Fiyatı

Redmi K40 akıllı telefonu tanıtıldı. Amiral gemilerini kıskandıracak Redmi K40 neler sunuyor?

Redmi K40

Redmi K40 amiral gemisi akıllı telefonu olarak tanıtıldı. Çin’e özel olarak yapılan tanıtım sonrasında ortaya çıkan yeni akıllı telefon çok iddialı sistem özellikleriyle geliyor. Beklenen tasarımı yansıtan model, teknik açıdan ise beklentilerin biraz daha dışında kalan özellikler sunuyor. Peki, yeni akıllı telefonda neler var?

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5, 3.Parti Uygulamaların Hatasını Toplayacak

Redmi K40 Tasarımı Nasıl?

Tüm görseller ve gelen render taslak resimleri doğrulandı. Telefonun tasarımı Mi 11 serisini andırıyor. Arkada yer alan kamera alanı bile değiştirilmemiş. Sadece biraz daha uzatılmış durumda. Burada bir üst kısımda bir de alt kısımda büyük sensörlerin kullanıldığını görüyoruz. Ön kısımda ise delikli ekran tasarımı kullanılmış. Bu bölüm değiştirilmemiş.

Kalınlık: 7.8 mm

Ağırlık: 196 gram.

Redmi K40 Teknik Özellikleri

Telefonun teknik özelliklerine geçildiği zaman ise ilk dikkat çeken Snapdragon 870 işlemci oluyor. 3.2 GHz hızına kadar çıkabilen işlemci, son amiral gemisi serilerine yakın olan bir işlemci. Performans değerleri ise bir hayli yüksek olan bir işlemci. Snapdragon 865 serisini rahat rahat geride bırakıyor.

RAM kısmında da LPDDR5 belleklere geçen akıllı telefon UFS 3.1 depolama alanını da destekliyor. 6 ve 8 GB RAM seçeneği var. Redmi K40 için teknik kısımda en çok konuşulan bölüm ise ekran özellikleri olacak. Samsung E4 AMOLED panel kullanan akıllı telefon 6.67 inç ekrana sahip.

,True Tone ekran teknolojisiyle gelen model renk doğruluğu konusunda da çok iddialı. Çözünürlük değeri 1440 X 3200 ve ayrıca ekran yenileme hızı da 120 Hz olarak açıklandı. Dokunma hızı ise bunun 3 katı 360 Hz olarak açıklanmış durumda. Samsung’un S21 amiral gemisinde kullanılan ekranlar kullanılmış durumda.

Redmi K40 Kamera Özellikleri

Yeni akıllı telefon kamera özellikleri açısından Mi 11 modelinden ayrılıyor. Bu modelde 48 MP değerinde bir ana kamera görüyoruz. İkinci kısımda ise 5 MP değerinde ultra geniş açılı kamera ve 8 MP makro çekim kamerası bulunuyor. Ön kısımda da 30 MP tek bir kamera var.

Pil Durumu

Söylendiği gibi 4520 mAh değerinde pille gelen akıllı telefon, 33W hızlı şarj destekliyor. Telefonun bu değerle beraber sadece 52 dakikada tam şarj olduğunu görmek mümkün olacak.

Redmi K40 Fiyatı